Україна розраховує на активну участь Італії у відновленні - Шмигаль

Україна розраховує на активну участь Італії у відновленні - Шмигаль

Укрінформ
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль сподівається, що Італія візьме активну участь у відновленні та відбудові України.

Про це він заявив під час спільної з головою Ради міністрів Італійської Республіки Джорджею Мелоні заяви для преси у Римі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Україна розраховує на активну участь Італії у відновленні… Зокрема, очікуємо від італійського агентства SACE підтримки в розмірі 1 млрд євро, яка допоможе відновити економіку, інфраструктуру, базові гуманітарні й соціальні потреби людей. Закликав також сприяти конфіскації російських активів, адже це основний ресурс для майбутньої великої відбудови», - зазначив Шмигаль.

Він також очікує посилення санкційного тиску на росію, адже нині необхідне зменшення цін на російську нафту, санкції проти ядерної галузі рф, вихід бізнесу з російського ринку, контроль за введеними обмеженнями.

Читайте також: Шмигаль зустрівся з президентом Італії

«Серед іншого обговорили інтеграцію до ЄС і НАТО та імплементацію Формули миру Президента Володимира Зеленського. Наголосив на необхідності активних дій з боку Італії та інших партнерів для визволення з російського полону цивільних українців, в тому числі дітей", - додав глава уряду.

Як повідомляв Укрінформ, Шмигаль перебуває в Італії для участі у двосторонній конференції з питань відновлення України.

Фото: Денис Шмигаль, Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-