Шмигаль зустрівся з президентом Італії

Шмигаль зустрівся з президентом Італії

Фото, відео
Укрінформ
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль та президент Італійської Республіки Серджо Маттарелла на зустрічі у Римі обговорили актуальні напрями співпраці у фінансовій та оборонній сферах, а також санкції проти атомної галузі росії й роботу Grain from Ukraine.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Урядовий портал.

Відео: Телеграм-канал Премʼєр-міністра України

"Сторони також порушили питання санкцій проти атомної галузі росії й роботи зернової ініціативи Grain from Ukraine. Денис Шмигаль подякував Італії за підтримку європейських прагнень України й висловив сподівання, що Італія так само підтримає вступ України в НАТО", - йдеться у повідомленні.

Прем'єр-міністр вкотре подякував Італії за військово-технічну допомогу для сил безпеки й оборони України, зокрема за шостий пакет допомоги, до якого увійшли критично необхідні системи ППО.

Прем’єр-міністр України провів зустріч із Президентом Італії / Фото: kmu.gov.ua

Він підкреслив, що поряд із зусиллями, спрямованими на забезпечення швидких і стабільних поставок усієї необхідної зброї та боєприпасів від наших партнерів, уряд зосереджується також на реалізації Формули миру Президента Володимира Зеленського.

Читайте також: Україна цьогоріч реалізує проєкти відбудови на $14 мільярдів – Шмигаль

"Ця ініціатива презентує наше бачення необхідних кроків, які забезпечать всеохопний, справедливий та сталий мир в Україні та безпеку для всього світу", — відзначив він й подякував італійській стороні за готовність долучатися до реалізації Формули миру.

Президент Італії Серджо Маттарелла зі свого боку запевнив, що його країна продовжить підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно.

Читайте також: План швидкого відновлення на цей рік має п'ять пріоритетів - Шмигаль

Як повідомляв Укрінформ, прем'єр-міністр Денис Шмигаль прибув в Італію у середу, 26 квітня. У Римі він візьме участь у двосторонній конференції з питань відновлення України і представить її підсумки разом із прем'єр-міністром Італії Джорджею Мелоні.

Очікується також, що Шмигаля 27 квітня прийме Папа Римський Франциск.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-