У Римі розпочинається конференція з відбудови України

У Римі розпочинається конференція з відбудови України

Укрінформ
Українсько-італійська конференція з відбудови України проходить 26 квітня в Римі.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Уряд, італійські організації та компанії мають сформулювати конкретні пропозиції, щоб задовольнити потреби Києва як з точки зору швидкого відновлення, так і в середньостроковій перспективі», - зазначили організатори.

Українська делегація на чолі з прем’єр-міністром Денисом Шмигалем надасть інформацію безпосередньо про те, що необхідно для відновлення країни. Участь у заході беруть близько 700 гостей, включаючи представників ділового світу, основних міжнародних фінансових інституцій і торговельних асоціацій.

Читайте також: Україна цьогоріч реалізує проєкти відбудови на $14 мільярдів – Шмигаль

Конференція стартує о 9:45 (за київським часом) закритою сесією, яка складається з семи тематичних блоків щодо секторів, визначених як пріоритетні для реконструкції: інфраструктура та транспорт, енергетика та навколишнє середовище, агропромисловість, охорона здоров’я, цифрові технології та послуги, космос і авіоніка, залізо і сталь тощо.

У пленарному засіданні, яке розпочнеться після цього, італійську владу буде представлено, зокрема, віцепрем'єр-міністром і міністром закордонних справ і міжнародного співробітництва Антоніо Таяні, віцепрем'єр-міністром і міністром інфраструктури та транспорту Маттео Сальвіні, міністром підприємництва та виробництва Адольфо Урсо та міністром економіки та фінансів Джанкарло Джорджетті. З українського боку очікуються відповідні міністри.

Глави урядів двох держав, Денис Шмигаль і Джорджія Мелоні, як передбачається, зроблять спільні заяви.

Читайте також: Уряд визначив шість населених пунктів для комплексної відбудови за новими принципами

Як повідомлялося, першу велику міжнародну конференцію з відбудови України було проведено в липні 2022 року в швейцарському Лугано, наприкінці жовтня міжнародна конференція на дану тематику відбулася в Берліні, також було організовано різноманітні двсторонні конференції на тематику відбудови в різних містах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-