Уряд визначив шість населених пунктів для комплексної відбудови за новими принципами

Уряд визначив шість населених пунктів для комплексної відбудови за новими принципами

Укрінформ
Уряд визначив шість населених пунктів, де в межах експериментального проєкту відбудова проходитиме комплексно й за новими принципами.

Про це Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль сказав на засіданні уряду, передає Укрінформ.

«Визначено шість населених пунктів, де в межах експериментального проєкту відбудова проходитиме комплексно й за новими принципами. Це Бородянка та Мощун у Київській області, Тростянець у Сумській області, Посад-Покровське в Херсонській області, Циркуни в Харківській області та Ягідне в Чернігівській області», - сказав Шмигаль.

Відео: Офіційний телеграм-канал Прем‘єр-міністра України

За його словами, усі ці населені пункти зазнали страшних руйнувань. Тепер саме з них влада починає відбудову за принципом "краще, ніж було".

Прем’єр-міністр додав, що це означає, що відбудовуватимуть не окремі будівлі та споруди, а все — зі системним підходом, новим плануванням та повною трансформацією цих населених пунктів.

Читайте також: План швидкого відновлення на цей рік має п'ять пріоритетів - Шмигаль

Реалізація експериментального проєкту, уточнив Шмигаль, не означає, що відновлення не торкнеться інших населених пунктів. Відбудова вже триває по всій країні. Цей документ — про пошук найбільш ефективних підходів, які забезпечать прозорість, ефективність, системність та швидкість відновлення водночас.

Як повідомляв Укрінформ, раніше глава уряду наголошував на тому, що відбудова України є найамбітнішим проєктом ХХІ століття, який відкриває великі можливості та перспективи для бізнесу.

Фото:  twitter.com/gitanasnauseda

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-