Зеленський наголосив на важливості мобілізації регіонів ЄС навколо відновлення України

Зеленський наголосив на важливості мобілізації регіонів ЄС навколо відновлення України

Фото
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський на зустрічі з мером Парижа Анн Ідальго та президентом Комітету регіонів Європейського Союзу Васко Кордейру наголосив на важливості підтримки ініціативи з мобілізації регіонів ЄС навколо відновлення України.

Про це повідомляє пресслужба глави держави, передає Укрінформ.

«Війна ще триває, але нам уже потрібно відновлювати багато інфраструктури, освітніх і медичних закладів. Тому ми маємо доносити цей меседж як до урядів інших країн, так і до бізнесу, щоб він приходив та інвестував в Україну», – сказав Зеленський, наголосивши на важливості підтримки Комітетом ініціативи з мобілізації регіонів ЄС навколо відновлення України.

Він також подякував Анн Ідальго за підтримку десятків тисяч вимушено переселених українців, яким Париж надав прихисток і допоміг знайти його по всій Франції, а також за понад 100 вантажівок із гуманітарною допомогою для України.

Президент нагадав про лідерство Парижа на енергетичному треку й допомогу Україні в проходженні складної зими, коли росіяни намагалися залишити українців без світла й тепла.

Окремо він відзначив особисту непохитну позицію Ідальго в питанні недопущення російських спортсменів до міжнародних змагань, насамперед до Олімпійських ігор у Парижі наступного року.

Читайте також: На «Рамштайні» треба обговорити надання Україні далекобійної зброї - Зеленський

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський вручив меру Парижа Анн Ідальго відзнаку "Місто-рятівник" за енергетичну підтримку України.

У Києві пройшов Міжнародний саміт міст та регіонів за участю близько 100 представників іноземних держав, голови асоціацій міст та регіонів, представники Конгресу Ради Європи та голови українських громад і регіонів.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-