Мінвідновлення працює над запровадженням прозорих умов для ефективної відбудови

Мінвідновлення працює над запровадженням прозорих умов для ефективної відбудови

Укрінформ
Державна антикорупційна програма передбачає розробку та удосконалення понад 10 нових цифрових інструментів для Міністерства відновлення, що запроваджують прозорі умови для ефективної відбудови.

Про це повідомив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач, передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу міністерства у Фейсбуці.

«Для міністерства антикорупційна програма передбачає розробку та удосконалення понад 10 нових цифрових інструментів: онлайн платформ, порталів та електронних реєстрів, які дозволятимуть моніторити процес відбудови, отримувати послуги у сфері містобудування тощо. Йдеться про створення умов для прозорого і підзвітного відновлення шляхом цифровізації та автоматизації всіх процесів та послуг», - зазначив він.

Читайте також: Зеленський запросив польський бізнес до відбудови України

Деркач додав, що в межах реалізації програми міністерство вже працює над розробкою нормативно-правової основи для моніторингу якості робіт з відновлення, запровадженням онлайн-платформи для збору та публікації відкритих даних про виконання таких робіт, а також впровадженням цифрового інструменту управління відбудовою із публічним доступом до інтерактивної мапи робіт.

Читайте також: Німецькі компанії готові долучатися до відбудови енергоінфраструктури України - Кубраков

Як повідомлялось, 4 березня Кабінет Міністрів затвердив Державну антикорупційну програму на 2023-2025 роки. Вона містить заходи, спрямовані на підвищення ефективності системи запобігання корупції в різних сферах суспільного життя, формування негативного ставлення до корупції в суспільстві, та забезпечення невідворотної відповідальності за такі дії.

Також Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури і Базельський Інститут Управління підписали меморандум про співпрацю в напрямку мінімізації корупційних ризиків під час використання державних і донорських коштів, виділених на відновлення України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-