Зеленський запросив польський бізнес до відбудови України

Зеленський запросив польський бізнес до відбудови України

Відео
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський запросив інвесторів Польщі до майбутньої відбудови нашої держави.

Про це він заявив, виступаючи на українсько-польському бізнес-форумі у Варшаві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Коли бізнес працює з країною, коли бізнес вірить в країну, розширює свою присутність - це найочевидніше підтвердження того, що країна має майбутнє. Дякую, що ви вірите в майбутнє України... І я б хотів запросити весь польський бізнес до відбудови нашої держави", - сказав Президент.

Відео: Офіс Президента
Читайте також: У Польщі підписали документ про відбудову України - Зеленський

Він висловив вдячність усьому польському бізнесу за роботу з Україною і за роботу в Україні, особливо тим польським компаніям, які працюють в східних регіонах нашої держави.

Президент також подякував польським компаніям, які надавали та надають медичні матеріали й ліки Україні, та бізнесу, який допомагає тимчасово переміщеним українцям.

Окремо він висловив вдячність тим польським компаніям, які залишили російський ринок, керувались людяністю, а не прагматизмом.

Читайте також: Зеленський у Польщі: Чотири кольори наших прапорів міцніші за російський триколор

"Я впевнений, що ми збережемо і на повну проявимо нашу економічну і гуманітарну мобілізованість, коли на повну силу розгорнеться проєкт відбудови України. Ми вже працюємо разом над відбудовою, але очевидно, що це тільки початок, а головне - попереду", - наголосив Зеленський.

На його переконання, Україна і Польща здатні наповнити новим безпечним і технологічним змістом увесь простір між Балтійським і Чорним морями, що принесе економічне зростання для двох країн і для Європи в цілому.

"Наш соціальний, економічний. енергетичний, культурний потенціал у Балто-Чорноморському просторі, впевнений, дасть десятилітні зростання для наших народів і для всієї Європи", - сказав Зеленський.

Читайте також: Зеленський виступив у Королівському замку Варшави

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський разом з дружиною 5 квітня перебуває з офіційним візитом у Польщі.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-