Німецькі компанії готові долучатися до відбудови енергоінфраструктури України - Кубраков

Німецькі компанії готові долучатися до відбудови енергоінфраструктури України - Кубраков

Укрінформ
Німецькі компанії готові долучатися до відбудови об'єктів енергетичної інфраструктури України, що зазнала пошкоджень внаслідок повномасштабного російського вторгнення.

Як передає Укрінформ, на цьому наголосив віцепрем’єр-міністр з відновлення – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков за результатами зустрічі з міністром економіки та захисту клімату Федеративної Республіки Німеччини Робертом Габеком, Надзвичайним і Повноважним Послом Німеччини в Україні Анкою Фельдгузен, повідомляє Мінвідновлення у Фейсбуці.

«Залучення іноземного бізнесу до відбудови України є вкрай необхідним для економіки в умовах воєнного стану. Вдячний німецьким колегам за послідовну підтримку реформи децентралізації. Вона ще триває і я сподіваюся, що ми разом зможемо її ефективно запровадити. Філософія німецького уряду в тому, що сильна громада стає самостійною, дбає про свої інтереси і впливає на прийняття рішень. Зокрема, це стане важливим при імплементації реформи містобудування та підготовці об’єктів інфраструктури до відновлення», - зазначив Кубраков.

Основна увага під час зустрічі була зосереджена на питанні залучення представників німецьких компаній до проєктів з відбудови України. Зокрема, йдеться про питання пасивного захисту енергетичної інфраструктури, розвиток проєктів малої генерації та пошук нових логістичних шляхів. Зауважується, що якнайшвидшому відновленню має сприяти цифровізація всіх процесів, яка стане запорукою прозорості та запобігатиме корупційним ризикам.

Міністр нагадав, що завдяки фінансовій підтримці німецьких партнерів українська сторона вже спільно реалізовує проєкти, які зміцнюють сталість громад та муніципальних установ. Зокрема, у сферах охорони здоров’я, соціальних питань та адміністративних послуг. Це дозволяє органам місцевої влади ефективно реагувати на виклики, які виникли з повномасштабним вторгненням.

Читайте також: Україна і Німеччина посилюють співпрацю для «зеленого» відновлення

Як повідомлялося, наприкінці березня Міністерство енергетики і Німецька східна бізнес-асоціація підписали меморандум про співпрацю в напрямку забезпечення стабільної роботи енергетичного сектору України, а також розбудови сталої та стійкої енергетичної системи майбутнього.

Фото: Фейсбук Мінінфраструктури

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-