Україна і Німеччина посилюють співпрацю для «зеленого» відновлення

Україна і Німеччина посилюють співпрацю для «зеленого» відновлення

Укрінформ
Україна і Німеччина підписали заяву про розширення енергетичного партнерства для “зеленого” відновлення та відбудови української енергетики.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики, передає Укрінформ.

Як зазначається, міністр енергетики України Герман Галущенко та віцеканцлер ФРН, федеральний міністр економіки й захисту клімату Німеччини Роберт Габек підписали у Києві спільну Заяву про наміри, яка розширює напрямки двостороннього енергетичного партнерства з акцентом на "зелене" відновлення та відбудову енергетики України.

“Німеччина є справжнім великим другом України, і сьогодні ми поглиблюємо наше партнерство, відкриваючи широкі можливості для співробітництва, для відновлення та відбудови енергетичного сектору. Це співпраця на рівні не тільки урядів, а й бізнесів. Дуже важливо, що німецькі компанії зацікавлені в інвестиціях і реалізації енергетичних проєктів в Україні. Я впевнений, що результатом цієї співпраці буде українська стійка і незалежна енергосистема і створення в Україні великого енергетичного хабу для всієї Європи”, - сказав Галущенко.

Зокрема, сторони домовилися про розширення партнерства за такими напрямками, як відновлення енергетичної інфраструктури, сприяння підвищенню стабільної стійкості енергетичного сектору та розширеному використанню відновлюваних джерел енергії, включаючи вітер, сонце, біомасу, гідроенергію та "зелений" водень.

Партнерство також передбачає співпрацю у сфері енергозбереження через енергоефективність; декарбонізацію та скорочення викидів вуглекислого газу з метою прискорення переходу до чистої енергії, а також підтримку структурних змін у вугільних регіонах України, зокрема реалізацію проєктів справедливого переходу та "зелених" проєктів у цих регіонах.

Читайте також: Україна обговорює будівництво ще однієї лінії електропередач із Польщею - Енергоатом

«Німеччина буде підтримувати Україну в забезпеченні енергопостачання там, де це можливо. З цією метою ми розширили наше енергетичне партнерство, включивши в нього управління кризами та стійкість. З одного боку, це стосується підтримки у відновленні функціонування енергетичної інфраструктури у надзвичайних ситуаціях. З іншого - у центрі уваги стоїть середньострокова та довгострокова перспектива відновлення енергетичної системи України. Сонячна енергія, енергія вітру та біомаса повинні відігравати тут важливу роль для зменшення викидів вуглекислого газу та посилення безпеки», - заявив Габек.

Як повідомлялося, наприкінці березня Міністерство енергетики України і Німецька східна бізнес-асоціація підписали меморандум про співпрацю в напрямку забезпечення стабільної роботи енергетичного сектору України, а також розбудови сталої та стійкої енергетичної системи майбутнього.

Фото: mev.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-