Латвія переконана в згуртованості Заходу щодо допомоги Україні

Латвія переконана в згуртованості Заходу щодо допомоги Україні

Укрінформ
Латвія не вважає, що альянс західних країн зменшить підтримку України та примушуватиме її до перемовин з рф, адже партнери продовжують демонструвати згуртованість і рішучість.

Про це заявив прем'єр-міністр Латвії Кріш'яніс Каріньш на спільній з німецьким колегою Олафом Шольцем пресконференції в Берліні, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми не боїмося, адже ні з боку США, ні з боку Німеччини, Євросоюзу або НАТО немає ознак того, що з’явився розкол у єдності та рішучості продовжувати підтримувати Україну», – сказав Каріньш.

Читайте також: Сейм Латвії закликає до повної ізоляції росії

На його переконання, суспільства країн Заходу дуже добре розуміють, що не можна дозволити перемогу права сильного над силою права, адже це створює загрозу самим західним суспільствам, їхньому способу життя. За його словами, політики мають подбати про те, щоби суспільства також розуміли, що йдеться не про «короткострокову» допомогу, що це може тривати роками.

«Ми всі на Заході розуміємо, хто є агресором і хто страждає від цієї агресії… Ми маємо зробити все можливе, щоби підтримати Україну, та подбати про те, щоб агресор залишив країну», – запевнив прем’єр Латвії.

Читайте також: Президенти країн Балтії у річницю вторгнення рф висловили захоплення мужністю українців

Наразі є необхідність переналаштувати оборонну промисловість таким чином, щоби протистояти цьому спільному виклику. Тоді, коли росія виробляє зброю цілодобово, Європа продовжує поводитися як в мирні часи, дорікнув політик і закликав змінити це.

Він нагадав, що Латвія разом з іншими державами Балтії та Польщею почала передавати Україні зброю ще до 24 лютого 2022 року. Латвія, зазначив очільник її уряду, спрямовує понад відсоток власного ВВП на військову допомогу Україні. Він також заявив, що допомога Німеччини відіграє ключову роль, і закликав Берлін робити ще більше.

«Допомога є життєво важливою, і це також в інтересах самої Європи – допомогти Україні… Якби путін переміг, на Європу чекав би жахливий мир у майбутньому», – сказав Каріньш.

Читайте також: Латвія відправила в Україну черговий вантаж військово-технічної допомоги

Він висловився за набуття Україною членства в НАТО після завершення війни, а також за створення міжнародного суду для притягнення російського керівництва та інших винних в агресії до відповідальності.

Прем’єр-міністр Латвії перебуває з візитом у Берліні. Це перші його переговори з канцлером у повноцінному форматі, хоча політики зустрічалися неодноразово на міжнародних форумах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-