Зеленська в Давосі зустрілася з міністром оборони Нідерландів

Зеленська в Давосі зустрілася з міністром оборони Нідерландів

Укрінформ
Дружина Президента Олена Зеленська провела зустріч з міністром оборони Нідерландів Кайсою Оллонгрен.

Як передає Укрінформ, про це ідеться в її дописі у Фейсбуці.

Зокрема, під час зустрічі Зеленська зауважила, що Нідерланди належать до першої десятки країн за рівнем наданої Україні військової допомоги.

“Водночас Нідерланди визначили Україну як focus country для своєї міжнародної культурної політики. І для мене це дуже показово, коли країна підтримує нас усебічно, не обмежуючись якоюсь однією сферою. Бо вірить у перемогу не лише на воєнному фронті, але й на гуманітарному, культурному, ціннісному. Сьогодні під час зустрічі з міністром оборони Нідерландів Кайсою Оллонгрен подякувала їй за це й повідомила, якої підтримки ми потребуємо першочергово. Нині маємо високий рівень ескалації з боку росії, тож без прикрас розповіла пані Оллонгрен, якої зброї нам бракує, щоб змінити ситуацію на полі бою на користь України”, - розповіла Зеленська.

Читайте також: Зеленський обговорив зі Штайнмаєром нарощування оборонної підтримки України

Також вона висловила вдячність за лікування та реабілітацію понад 60 українських військовослужбовців у Нідерландах.

“Це бійці після важких поранень, із політравмами. Тут їм роблять складні операції та протезування. Сподіваюся, що така важлива допомога з боку нідерландського уряду триватиме й надалі”, - зазначила дружина Президента.

Вона зауважила, що не лише наших людей відновлюють Нідерланди. Так, за її словами, завдяки фінансовій підтримці Нідерландів наші музеї й бібліотеки змогли підготуватися до зими, щоб зберегти експонати, і запланували реставраційні роботи.

Читайте також: Зеленська у Давосі обговорила відбудову України з представниками Швейцарії

“Упевнена, незабаром зможемо побачити нові спільні культурні проєкти”, - додала дружина Президента.

Як повідомлялося, раніше Президент Володимир Зеленський висловив вдячність Прем’єр-міністру Нідерландів Марку Рютте за намір передати Україні ЗРК "Patriot", які посилять українську ППО.

Фото: Facebook/Олена Зеленська

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-