Українські студенти не платитимуть за навчання в Австрії й у наступному семестрі

Українські студенти не платитимуть за навчання в Австрії й у наступному семестрі

Укрінформ
Українські студенти не платитимуть за навчання в державних університетах Австрії й у наступному літньому семестрі 2023 року.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, це передбачено відповідною поправкою до наказу Міністерства освіти Австрії про плату за навчання.

Реагуючи на повномасштабне вторгнення росії в Україну у лютому цього року, міносвіти Австрії вирішило підтримати студентів з України та скасувало для них плату за навчання у літньому семестрі 2022 року. Пізніше дію цього положення було поширено і на зимовий семестр 2022-2023 років. Новою поправкою австрійське освітнє відомство звільнює українських від плати за навчання і у літньому семестрі 2023 року.

При цьому міносвіти Австрії поширило цього разу це положення і на студентів з Ірану, де тривають протести та зіткнення – вони також не платитимуть за навчання у наступному семестрі, який починається у березні.

Читайте також: Австрія продовжила тимчасовий захист для українських біженців до березня 2024 року

Прийняте рішення стосується 2150 українських, а також 1230 іранських студентів, які наразі навчаються в одному з 22 державних університетів або в одному з 14 університетів педагогічної освіти. Зазвичай громадяни так званих третіх країн (нечлени Євросоюзу) платять за навчання у ВНЗ Австрії 726,72 євро за семестр, що вдвічі перевищує звичайну плату за навчання.

Міносвіти відшкодує державним університетам втрачені кошти. Водночас, звільнення від плати за навчання не стосується університетів прикладних наук (FH) та приватних університетів (PU).

Читайте також: У Бундестазі говорили про освіту для українських біженців

Як повідомляв Укрінформ, у вересні Європейський Союз виділив 10 млн євро на підтримку українських школярів і студентів, а також анонсував підтримку пацієнтів з України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-