Навпроти Міжнародного суду ООН у Гаазі курсуватиме «український» трамвай

Навпроти Міжнародного суду ООН у Гаазі курсуватиме «український» трамвай

Фото
Укрінформ
У Гаазі з’явився трамвай з унікальним українським дизайном, який закликає підтримати фандрейзингову платформу UNITED24, започатковану Президентом України Володимиром Зеленським.
Фото: Vilnius Municipality Facebook
Фото: Vilnius Municipality Facebook

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, трамвай №1 курсує між двома містами у Королівстві Нідерланди - Гаага та Делфт, і проходить через їх центральні вулиці.

Цей проєкт став продовженням ініціативи групи віденських волонтерів на чолі з українськими дипломатами Олегом Вербовим та Віталієм Литвином, які творчо підійшли до просування платформи UNITED24 в Європі.

Раніше два тролейбуси з таким самим дизайном були запущені у Вільнюсі, а першим містом, де на рейс вийшов трамвай з унікальною українською айдентикою, став Відень.

В основу дизайну трамваїв у Гаазі та Відні, а також тролейбусів у Вільнюсі закладено елементи графічних робіт видатного українського дизайнера Георгія Нарбута, творця перших українських банкнот та поштових марок. Візуалізація ідеї була втілена харківською дизайнерською студією “Графпром” (grafprom.com.ua) та дизайнеркою Марією Норазян.

Читайте також: Мільйон доларів на реанімобілі: компанія Uber стала новим партнером платформи United24

Волонтери зробили ставку на брендування громадського транспорту в європейських містах за унікальним дизайном як ефективний та нестандартний спосіб візуалізації України та залучення додаткової фінансової підтримки.

Також Посольство України в Нідерландах доклало багато зусиль для реалізації цього проєкту в Гаазі, зокрема перший секретар (питання економічного співробітництва) Валерій Мотильов.

“Коли нам вдалося запустити два українські тролейбуси у Вільнюсі, ми побачили, що їх маршрут проходить повз будівлю місцевого муніципалітету, де на фасаді вивішено плакат з текстом: “Putin, the Hague is waiting for you» (англ. “путін, Гаага чекає на тебе”). Саме тоді ми зрозуміли, в якому місті поїде наступний український трамвай”, – розповіли українські дипломати-ініціатори проєкту.

Читайте також: Президент обговорив із амбасадорами UNITED24 подальші кроки підтримки України

Трамвай у Гаазі з’явився за підтримки Посольства України в Королівстві Нідерланди та в кооперації з компанією-оператором громадського транспорту в регіоні Гааги “HTM”.

“Ми вдячні компанії HTM, яка неймовірно швидко відреагувала на наше звернення. Це прояв справжньої солідарності. Жовто-блакитний трамвай в Гаазі - це живе нагадування про те, що поруч, в Європі, є незламний народ, який бореться за свою незалежність і потребує допомоги. Будь-яка пожертва чи фінансовий внесок на платформу United24 є неоціненним жестом підтримки України”, – сказав Надзвичайний і Повноважний посол України в Королівстві Нідерланди Максим Кононенко.

“Символічно, що маршрут українського трамваю проходить повз будівлю Палацу миру в Гаазі, де розміщуються Міжнародний Суд ООН та Постійна палата третейського суду.У нашій уяві мир в Україні нерозривно поєднаний з справедливістю, що ґрунтується на міжнародному правосудді. Це своєрідне нагадування російському президенту, що відповідальність за вчинені росією правопорушення, є невідворотною, а його власним злочинам дасть належну оцінку міжнародна кримінальна юстиція після перемоги України”, – додав Посол.

Як повідомляв Укрінформ, у Вільнюсі на підтримку ініціативи United24 запустили синьо-жовті тролейбуси.

Читайте також: Командир екіпажу SpaceX пожертвував $100 тисяч на «швидку» для України

Проєкт у Вільнюсі став результатом співпраці українських волонтерів та дипломатів у Відні з міською владою, а також оператором громадського транспорту литовської столиці компанією "VVT".

Також у столиці Австрії з'явився трамвай з унікальним українським дизайном та QR-кодом рахунку підтримки українців.

Фото: Ірина Драбок, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-