Австрія вже надала українцям €87 мільйонів гуманітарної допомоги - глава МЗС

Австрія вже надала українцям €87 мільйонів гуманітарної допомоги - глава МЗС

Укрінформ
Європейський Союз ніколи ще не був таким єдиним і сильним, як зараз у своїй реакції на російську агресію проти України, і збереження цієї єдності є найважливішим завданням.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про це заявив міністр закордонних справ Австрії Александер Шалленберг під час спільної з литовським колегою пресконференції у Відні у п’ятницю.

"Я ніколи не бачив такого відчуття єдності та єднання, яке маємо в останні місяці – з часу, як роcія віроломно напала на Україну 24 лютого. І найголовнішим нашим завданням є збереження цієї єдності. Це – наша сила, яку ми демонстрували в останні 10 місяців. Коли ми стоїмо разом, то ми є величезною силою", - заявив міністр.

За його словами, під час зустрічі з главою МЗС Литви Габріелюсом Ландсбергісом головною темою обговорення була агресія росії проти України. На цьому тлі Шалленберг наголосив на важливості продовження підтримки України.

Міністр нагадав, що Австрія вже надала 87 млн євро гуманітарної допомоги українцям.

"Зараз наш фокус на тому, що допомогти українцям пережити зиму, оскільки російська армія цілеспрямовано обстрілює цивільну інфраструктуру, цинічно намагається зробити життя українців жахливим, обстрілюючи об’єкти водопостачання та енергетики. Ми вже направили 300 генераторів та трансформаторів і продовжуватимемо це робити. Це залишатиметься нашим найголовнішим завданням у наступні місяці", - заявив він.

Читайте також: ЄС готує надзвичайний план на випадок нової хвилі біженців з України

Крім того, австрійський міністр наголосив на важливості притягнення до відповідальності усіх причетних до злочинів, вчинених під час російської агресії. За його словами, Австрія підтримує як роботу міжнародної комісії ООН з розслідування порушень в Україні, так і роботу Міжнародного кримінального суду. Також Австрія допомагає "фінансово та обладнанням" українським криміналістичним підрозділам для розслідування злочинів на звільнених територіях, зокрема в Харківській області.

Як повідомляв Укрінформ, раніше благодійна організація "Карітас" повідомила, що доправить в Україну 100 електрогенераторів для забезпечення безперервності надання гуманітарної допомоги. Перед цим Австрійський Червоний хрест доставив до Львова 21 потужний генератор.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-