Німеччина допомагає Україні у відновленні енергетичної інфраструктури та підготовці до зими

Німеччина допомагає Україні у відновленні енергетичної інфраструктури та підготовці до зими

Укрінформ
Німеччина допомагає Україні впоратися з наслідками російського «бомбового терору», як його назвав канцлер ФРН Олаф Шольц.

Про кроки повідомили в п’ятницю журналістам у Берліні представники урядових відомств, передає кореспондент Укрінформу.

«Вже вживається цілий ряд конкретних заходів для відновлення та зміцнення української інфраструктури. Є допомога в дуже нагальних ремонтно-реставраційних роботах», - запевнила представниця федерального уряду Крістіне Гоффманн.

Вона пояснила, що Німеччина, зокрема, надає генератори електроенергії, обігрівачі, ковдри, фільтри для води, житлові контейнери, транспортні засоби тощо.

Читайте також: Шольц обговорить із фахівцями збільшення виробництва боєприпасів для Бундесверу та України

Різні міністерства представили свої звіти. Так, Міністерство економічного співробітництва загалом цього року підтримало Україну на приблизно 600 млн євро. Серед іншого, 156 вантажівками було доставлено майже 2500 генераторів для муніципалітетів, які тепер можна використовувати, наприклад, як обігрівачі в місцях загального користування. Також були передані майже 1000 «аптечних пакетів», предмети гігієни та засоби догляду, дитяче харчування, подушки, матраци, ковдри, розкладачки тощо. Проєктом бюджету на 2023 рік передбачено виділення майже мільярда євро цьому відомству, «значна частина» якого також піде на подолання наслідків російсько-агресорської війни в Україні. Зокрема, 12 мільйонів євро надійдуть на енергозабезпечення міста Львів та інших міст України; 10 мільйонів євро є цільовою підтримкою лікарні у Львові та створення протезної майстерні. Готуються подальші заходи підтримки.

Служба технічної допомоги, THW, яка підпорядкована МВС, доставляла вантажі допомоги в Україну, зокрема, 431 електрогенератор, закуплений THW, серед іншого за кошти МЗС (більшість із них уже завезено в Україну).

Читайте також: ЄС пришвидшить постачання Україні генераторів і трансформаторів - фон дер Ляєн

МЗС свою чергою надає гуманітарну допомогу у вигляді зимової допомоги на суму 100 мільйонів євро. До кінця року ковдрами, матрацами та зимовим одягом буде забезпечено близько 300 тисяч осіб, обігрівачами – 75 тисяч домогосподарств, паливом – ще 50 тисяч домогосподарств. Житло для 40 тисяч осіб має бути захищеним від зими, а квартири 18 тисяч домогосподарств мають бути утеплені, - обіцяють у Міністерстві закордонних справ ФРН. Там також забезпечили початкове фінансування так званого Фонду енергетичної підтримки України.

Як повідомлялось, Німеччина в рамках головування в G7 ініціювала обговорення в цьому колі поточної ситуації на полях саміту голів МЗС НАТО в Бухаресті наступного тижня. Йтиметься про координацію енергетичної інфраструктури на підтримку України та посилення здатності України захищати свою інфраструктуру від атак росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-