Шольц обговорить із фахівцями збільшення виробництва боєприпасів для Бундесверу та України

Шольц обговорить із фахівцями збільшення виробництва боєприпасів для Бундесверу та України

Укрінформ
Канцлер ФРН Олаф Шольц запросив до свого відомства на зустріч на вищому рівні фахівців, щоб обговорити нестачу боєприпасів і можливості виробництва їх як для Бундесверу, так і для допомоги Україні.

Зустріч запланована, як дізналося видання Welt, на понеділок. В офіційному графіку глави уряду вона не значиться, передає Укрінформ.

За даними ЗМІ, на нараду запрошено представників Міноборони та інших державних відомств, які мають обговорити рамкові умови виробництва боєприпасів. Бундесвер відчуває різку їх нестачу, до того ж боєприпаси також потрібні для підтримки України.

Раніше цього тижня Шольц торкнувся цієї теми у своєму виступі в Бундестазі під час слухань щодо проєкту бюджету. «Не можна раптом сказати: «Нам потрібні додаткові запаси боєприпасів», тому що відповідні об’єкти більше не працюють. Вже неможливо сказати: «Ми хочемо щось від цього конкретного пристрою», тому що він давно не виробляється», – сказав канцлер.

Читайте також: Меркель не вистачило впливу, щоб поговорити з путіним перед вторгненням рф в Україну

Як повідомлялося, Німеччина передала чимало систем зброї зі запасів Бундесверу, але останнім часом виникають проблеми з браком або боєприпасів, або запчастин для ремонту. (Зокрема, така ситуація склалася з САУ Panzerhaubitze 2000). Допомогти в ситуації могла би Швейцарія, до якої Берлін звернувся зі запитом, але вона відмовилася, пославшись на свій нейтральний статус.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-