Корея надасть Україні високопотужні генератори

Корея надасть Україні високопотужні генератори

Укрінформ
Південна Корея надасть для України високопотужні генератори.

Про це повідомив перший заступник Голови Верховної Ради Олександр Корнієнко під час офіційного візиту парламентської делегації у Сеул, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу ВР.

«Розширення географії коаліції незламності задля перемоги України, задля збереження світової безпеки — це те глобальне завдання, над яким працює вся влада. Найперше, звісно, це відновлення нашої енергетичної інфраструктури. Неможливо прагнути миру і водночас посилювати обстріли, випускати десятки та сотні ракет по мирних містах, руйнувати інфраструктуру, зокрема, енергетичну, залишаючи мільйони українців без світла, води та тепла. А саме це і робить росія зараз», - зазначив Корнієнко.

За його словами, у Кореї тепер багато знають про Україну, цікавляться нашою позицією та схвально ставляться до неї. «Ми дуже цінуємо цей інтерес та підтримку, яку уже надавала Корея та ту, яку планує надати!» — наголосив перший віцеспікер.

За даними посла України в Республіці Корея Дмитра Пономаренка, з корейською стороною домовилися про передачу Україні як гумдопомогу 20 генераторів потужністю 450-500 кВт, а також п’яти мініекскаваторів DOOSAN DX17Z.

Читайте також: USAID доставило в Україну понад тисячу електрогенераторів

“Доставку генераторів планується здійснити чартерним авіарейсом 12 грудня поточного року. Також у грудні передбачається зафрахтувати морське судно для транспортування екскаваторів, але конкретну дату наразі не визначено”, - додав він.

Як повідомлялося, перший заступник Голови Верховної Ради Олександр Корнієнко на чолі парламентської делегації 24-26 листопада перебуває з робочим візитом у Південній Кореї.

Фото: www.rada.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-