У ЄС планують зібрати тисячі генераторів й енергообладнання для України - Шмигаль

У ЄС планують зібрати тисячі генераторів й енергообладнання для України - Шмигаль

Укрінформ
В Європейському Союзі планують зібрати тисячі генераторів й енергообладнання, щоб передати Україні.

Як передає Укрінформ, про це повідомив Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у Телеграмі.

"Подякував особисто голові Європарламенту Роберті Мецолі за визнання росії спонсором тероризму. Тепер ЄП сконцентрується на ініціативі "Генератори надії". Найближчим часом в ЄС планують зібрати тисячі генераторів й енергетичного обладнання, щоб передати Україні", - написав Шмигаль.

Він додав, що Україна вистоїть і переможе.

Читайте також: «Пункти незламності» працюватимуть за критичного ураження електросистеми - Зеленський

Як повідомлялося, Європейський парламент більшістю голосів ухвалив резолюцію про визнання російської федерації державою-спонсором тероризму.

Від початку вторгнення в Україну росія почала цілеспрямовано завдавати ударів по мирних містах України, руйнувати критичну інфраструктуру. На тимчасово окупованих територіях російські загарбники почали кампанію масового насильства проти мирного населення, включаючи вбивства, тортури, ґвалтування, викрадення людей та їх насильницьке переміщення. З огляду на поразку на полі бою, росія почала цілеспрямовано знищувати об’єкти енергетичної інфраструктури України, щоб приректи її населення на холод та голод у зимовий період. Такі атаки проти мирного населення весь світ розцінює як прояв державного тероризму. Ряд європейських країн, а також Парламентська асамблея НАТО, вже визнали російську федерацію державою-спонсором тероризму.

Фото: kmu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-