Допомогти пережити зиму: у Франції назвали завдання міжнародної конференції на підтримку України

Допомогти пережити зиму: у Франції назвали завдання міжнародної конференції на підтримку України

Укрінформ
Міністр закордонних справ Франції Катрін Колонна зазначає, що мета міжнародної конференції на підтримку України 13 грудня в Парижі - допомогти населенню протриматися цієї зими.

Про це вона заявила в інтерв’ю Le Parisien, повідомляється на сайті МЗС Франції, передає Укрінформ.

Колонна нагадала, що організація міжнародної конференції на підтримку України 13 грудня в Парижі є франко-українською ініціативою президента Франції Еммануеля Макрона та Президента України Володимира Зеленського.

“Мета – допомогти населенню протриматися цієї зими. Нова російська стратегія систематичних бомбардувань енергетичних інфраструктур має ефект і встигає вивести з ладу значну частину українських електроустановок. Росія також має на меті зламати моральний дух населення. Негайна потреба полягає в тому, щоб допомогти зі стійкістю шляхом екстрених поставок: генераторів, обігрівачів, продуктів харчування, води, обладнання цивільної безпеки тощо”, - зазначила Колонна.

Читайте також: Глави МЗС Франції та Британії підтвердили рішучу підтримку України

За її словами, мета полягає також у тому, щоб краще відповісти на ці потреби шляхом кращої координації французької національної допомоги.

“Друга мета: побачити, чи серед запрошених держав деякі, які не готові допомагати Україні у військовому плані, можуть допомогти їй у її зусиллях з відбудови та зміцнення цивільної стійкості”, - зауважила міністр.

“Швейцарія, наприклад. Будучи нейтральною країною, вона не бажає брати участь у військових зусиллях, але вже надає цивільну допомогу. Це той тип залучення, який ми хочемо мобілізувати більше. Буде запрошено кілька країн Близького Сходу, зокрема Перської затоки”, - сказала Колонна.

Як повідомляв Укрінформ, президенти України і Франції домовилися організувати 13 грудня в Парижі міжнародну конференцію для підтримки стійкості України протягом зимового періоду.

Фото: Київська ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-