Мер Маріуполя підписав із керівником проєкту USAID Меморандум щодо відновлення міста

Мер Маріуполя підписав із керівником проєкту USAID Меморандум щодо відновлення міста

Укрінформ
.Мер Маріуполя Вадим Бойченко підписав з керівником проєкту USAID «Економічна підтримка України» Тімоті Мадіганом Меморандум про співпрацю для відновлення міста.

Це відбулося в пресцентрі Укрінформу на презентації стратегії відродження Маріуполя - проєкту "Mariupol Reborn".

На першому етапі, згідно з Меморандумом, буде розробка візії відродженого Маріуполя із залученням експертів та громади. Проєкт складається з 5 етапів. Пропозиції щодо Плану відродження будуть широко обговорюватися з маріупольцями через відкриті у багатьох містах України центри допомоги переселенцям «ЯМаріуполь».

У своїй промові Мадіган підкреслив, що для відновлення та відбудови Маріуполя «потрібні величезні гроші, багато часу, але ми будемо допомагати, будемо з вами разом, будемо разом планувати, будемо надавати необхідні ресурси для відновлення міста».

«Чекаю з нетерпінням, що підписаний сьогодні Меморандум означатиме конкретні дії по відновленню економічного зростання регіону. С нетерпінням чекаю на нашу майбутню співпрацю», - додав Мадіган.

Бойченко подякував керівнику проєкту USAID та всім громадянам США за підтримку України і всього українського народу.

«Поки захисники ведуть боротьбу за звільнення територій, ми за дорученням голови військової адміністрації Павла Кириленка працюємо над проєктом "Mariupol Reborn" - планом відбудови міста після деокупації», - узагальнив мер.

Він додав, що такий досвід відродження Маріуполя може стати корисним іншим зруйнованим містам України.

Читайте також: На відновлення Маріуполя мають виділити $14,5 мільярда із заарештованих рахунків рф – мер

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто майже на 90% зруйноване ворожими обстрілами. Знищені та зруйновані підприємства, міська комунальна інфраструктура, школи, дитсадки, лікарні, житлові будинки.

Маріуполь наразі без нормального постачання електрики, води, газу. Нині у заблокованому місті залишаються понад 100 тис. жителів.

Загарбники також продовжують бездумно зносити пошкоджені ними будинки, щоб сховати сліди своїх злочинів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-