В ЄС кажуть, що їх механізм цивільного захисту спрямував третину річного бюджету на допомогу Україні

В ЄС кажуть, що їх механізм цивільного захисту спрямував третину річного бюджету на допомогу Україні

Укрінформ
ЄС послідовно реагує на розвиток гуманітарної ситуації в Україні, та вже виділив цього року на надання гуманітарної допомоги для України 500 мільйонів євро, що складає третину річного бюджету на діяльність Механізму цивільного захисту ЄС.

Про це сьогодні у Брюсселі під час брифінгу для преси заявив речник Єврокомісії із кризового менеджменту Балаш Уйварі (Balazs Ujvari), повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Важливо пам’ятати, що ми вже досягли значного показника у 500 мільйонів євро у вимірі гуманітарної допомоги, яку ми надали Україні цього року. Це суттєвий внесок, який складає 1/3 нашого річного бюджету... Ситуація постійно розвивається. Тож ми будемо продовжувати оцінювати стан справ на місцях, будемо слухати побажання наших українських партнерів та відповідати на них якомога швидше», - наголосив речник Єврокомісії.

Читайте також: Єврокомісія виділяє €1 мільярд для посилення енергетичної безпеки Західних Балкан

Він зауважив, що українська сторона з початку російського вторгнення у лютому поточного року активувала запит до Механізму цивільного захисту ЄС, що залишається відкритим та передбачає постачання різних предметів та елементів надзвичайної допомоги.

Україна постійно корегує свій запит відповідно до поточних потреб. Зокрема, зараз увага приділяється поставкам утеплених та призначених для зимових умов наметів. Наразі європейська сторона доставляє в Україну понад 500 одиниць таких наметів.

Читайте також: ЄС інвестує €3 мільярди у «чисті» технології, щоб позбутися енергозалежності від росії

Ще один ключовий напрямок допомоги в ці дні – це поставка засобів електрогенерації. Для задовольняння цього попиту європейська сторона запропонувала Україні 400 одиниць генераторів для виробництва електрики.

Як зауважив Балаш Уйварі, у формуванні товарних запасів надзвичайної допомоги для України беруть участь всі 27 країн-членів, при цьому чотири країни ЄС безпосередньо долучені до доставки цієї допомоги в Україну.

Читайте також: «Генерал зима» не допоможе путіну здолати Україну - Боррель

Як вже повідомлялося, два тижні тому, 19 жовтня, Єврокомісар з кризового менеджменту Янез Ленарчич здійснив візит до України, попри постійні обстріли її території з боку російських загарбників. Він оцінив гуманітарну ситуацію на місцях та погодив із представниками Уряду України першочергові заходи допомоги, зокрема, для облаштування тимчасово переміщених осіб та для надання практичної допомоги людям, що можуть постраждати взимку внаслідок навмисного руйнування російськими військами об’єктів критичної інфраструктури цивільного життєзабезпечення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-