Єврокомісія виділила ще €100 мільйонів на підтримку українських біженців

Єврокомісія виділила ще €100 мільйонів на підтримку українських біженців

Укрінформ
Єврокомісія виділяє ще €100 мільйонів євро для семи країн-членів, які приймають найбільше біженців з України.

Про це повідомляється на сайті Єврокомісії, передає Укрінформ.

«Єврокомісія виділила ще €100 мільйонів для семи країн-членів, що приймають у себе велику кількість біженців. Це рішення прийнято після глобальної благодійної акції Stand Up For Ukraine від 9 квітня, під час якої Єврокомісія взяла зобов’язання виділити до €400 мільйонів на підтримку біженців з України», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Половина українських біженців прибуває у країни з можливістю працевлаштування

Як зазначається, перший транш у розмірі €248 мільйонів був виділений у травні для п’яти країн: Польщі, Румунії, Угорщини, Словаччини та Чехії. Другий транш із фондів ЄС, що призначені для внутрішніх справ, спрямовується на підтримку Польщі, Словаччини, Чехії, Болгарії, Естонії, Латвії та Литви.

Країни можуть скористатися цими ресурсами, щоб продовжувати надавати біженцям з України допомогу. Йдеться, зокрема, про забезпечення продовольством, доступ до транспорту та надання тимчасового притулку.

Ці кошти мають також підвищити спроможність країн-членів інтегрувати у соціальне життя українських громадян, включаючи найбільш уразливі категорії, зокрема дітей без супроводження.

Читайте також: Канада виділить понад $53 мільйони на гуманітарну допомогу Україні

За інформацією ЄК, решта €52 млн із загальної суми у €400 млн благодійного внеску Європейської комісії будуть виділені невдовзі на розвиток проєктів з підтримки українських біженців, включаючи надання їм тимчасових помешкань, якісної психологічної допомоги тощо.

Як повідомлялося, від початку воєнного вторгнення росії в Україну у лютому 2022 року, ЄС надає Україні політичну, економічну, фінансову, гуманітарну та військову допомогу. Вперше в історії ЄС активував так звану Директиву тимчасового захисту, яка надала біженцям з України право на проживання та соціальний захист на території країн ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-