Половина українських біженців прибуває у країни з можливістю працевлаштування

Половина українських біженців прибуває у країни з можливістю працевлаштування

Дослідження
Укрінформ
Близько половини біженців з України, які переїхали до держав-членів Європейського Союзу, основною причиною пошуку притулку саме в цій країні називали можливість отримати роботу.

Про це йдеться у спільному звіті Агентства ЄС з питань притулку, Міжнародної організації з міграції та Організації економічного співробітництва та розвитку, повідомляє Укрінформ із посиланням на Shengen Visa Info.

Згідно зі звітом, ще 47 відсотків біженців приїхали в ту країну ЄС, де проживають друзі та члени родини.

«Інші причини включали умови прийому з точки зору пільг і підтримки (23%) та мову, якою розмовляють у цій країні (20%)», – йдеться у звіті.

Як наголошується, багато респондентів заявили, що повернуться додому, щойно це стане безпечним.

За даними дослідження, більшість біженців в’їхали у Євросоюз через кордон України з Польщею, 17 відсотків - через кордон з Румунією, 8 відсотків – зі Словаччиною, ще 8 відсотків – з Угорщиною.

Однак не всі залишилися в цих країнах. Результати опитування засвідчують, що у Польщі залишилося близько 40% біженців, а чверть із них виїхала до Литви, 22% – до Чехії. У Румунії залишилася лише третина прибулих з України, натомість 18% виїхали до Болгарії, 11% до Чехії, ще 9% – до Греції.

За висновком авторів звіту, швидке введення в дію Директиви про тимчасовий захист дозволило країнам ЄС забезпечити рівномірний захист приблизно 4,6 мільйона переміщених осіб.

Читайте також: Україна планує розширення видачі документів за кордоном, перемовини йдуть з п’ятьма країнами

Як повідомлялося, від початку повномасштабного російського вторгнення ЄС надає Україні політичну, економічну, фінансову, військову та гуманітарну допомогу. Вперше в історії ЄС активував так звану Директиву тимчасового захисту, яка надала біженцям з України право на проживання та соціальний захист на території країн ЄС.

Крім того, вперше в історії ЄС виділив для України (країни, що перебуває в стадії активних бойових дій) понад 2,6 млрд євро для закупівлі зброї та військового обладнання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-