У Раді Європи назвали структуру з ключовою роллю в допомозі Україні

У Раді Європи назвали структуру з ключовою роллю в допомозі Україні

Укрінформ
Конгрес місцевих та регіональних влад Ради Європи має грати ключову роль у наданні допомоги українцям і Україні.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це в Комітеті міністрів РЄ під час 43-ї сесії Конгресу від імені головування Ірландії заявив міністр цієї країни з питань планування та місцевого самоврядування Пітер Берк.

“Сьогодні всі народи Європи, і насамперед у самій Україні, готуються до суворої зими, багато громадян України збираються провести цю зиму далеко від домівки. Ця міжнародна криза має значні наслідки на місцях і мають бути знайдені локальні рішення. Конгрес покликаний відіграти ключову роль у допомозі містам та областям України, багато з яких страждають від війни”, - наголосив Берк.

За його словами, після вторгнення росії в Україну Рада Європи має працювати над захистом прав і свобод усіх, хто знайшов притулок у країнах-членах. “На практичному рівні ця велика відповідальність часто лягає на плечі місцевої та регіональної влади”, - зазначив він.

Читайте також: Конгрес Ради Європи закликає запровадити чіткі механізми фінансування для прийому біженців

Берк нагадав, що під час попередньої сесії у березні Конгрес справедливо засудив вбивства, викрадення й залякування військами рф українських місцевих та регіональних представників, і констатував, що ця заява "не втратила своєї актуальності”.

Він також наголосив, що під час дебатів щодо війни росії проти України, які відбулися в рамках 43-ї сесії Конгресу, його члени підтвердили підтримку Україні та солідарність із її народом.

Члени Конгресу вказали на засоби, які є у розпорядженні місцевих та регіональних органів влади у державах-членах для здійснення конкретних дій, таких як створення партнерства з містами та регіонами в Україні. Йшлося, зокрема, про платформу Cities4Cities, започатковану за підтримки Конгресу для допомоги українським містам.

“Як європейці ми поділяємо спільні цінності й ми повинні продемонструвати нашу солідарність з Україною як політично, так і матеріально”, – наголосили члени Конгресу.

Як повідомляв Укрінформ, Конгрес місцевих та регіональних влад Ради Європи заявив про готовність надавати потужну підтримку українським громадам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-