Конгрес місцевих влад РЄ планує надавати потужну підтримку українським громадам

Конгрес місцевих влад РЄ планує надавати потужну підтримку українським громадам

Укрінформ
Конгрес місцевих та регіональних влад Ради Європи планує надавати потужну підтримку українським громадам.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це під час міжнародного круглого столу “Об’єднані для України: механізми співпраці місцевої та регіональної влади під час війни” заявив президент Конгресу Ліндерт Вербек.

“Подальша розбудова — це щоденна робота, і ми й далі націлені надавати потужну підтримку для того, щоб забезпечити щоденні потреби українських громад”, - сказав він.

Читайте також: Стефанчук закликав Раду Європи відреагувати на законопроєкт рф про входження нових територій

Вербек наголосив на важливості зміцнення співпраці між українськими органами влади, в тому числі, місцевими, з європейськими країнами, а також важливості подальшого партнерства, його розбудові та обміну досвідом і ноу-хау.

Він також підкреслив великі можливості для співпраці, які надає створена за ініціативи Конгресу для допомоги українським містам платформи Cities4Cities, на якій, за його словами, вже зареєструвалися 150 місцевих органів влади, і яка щодня привертає до себе все більше уваги, адже вона є майданчиком кращих практик прямої співпраці українських місцевих влад з місцевими владами європейських муніципалітетів.

Читайте також: Тимошенко розповів представникам Ради Європи про план швидкого відновлення України

Президент Конгресу нагадав, що нещодавно у Києві разом з головою Асоціації міст України Віталієм Кличком підписали Декларацію про співпрацю у відновленні України.

“Ми підтвердили наші зобов’язання забезпечити швидке та стабільне відновлення громад України та повне демократичне функціювання місцевих органів влади відповідно до принципів Хартії європейського самоврядування”, - зазначив Вербек.

Він наголосив, що російське вторгнення є порушенням всіх цінностей, які є серцевиною демократичних суспільств, і що з 24 лютого українські місцеві та регіональні обрані представники мобілізувалися на захист своїх міст і громад, а також на захист європейських та демократичних цінностей.

“Залишаючись на передовій, захищаючи життя та права громадян, ви, місцеві та регіональні обрані лідери, є надзвичайно величезним джерелом натхнення для Європи та всього світу... І я переконаний, що спротив, яким ми так захоплюємося сьогодні в Україні, базується на тривалій роботі, яка є частиною місцевих громад і результатом посилення спроможності місцевих громад”, - зазначив президент Конгресу.

Читайте також: Відбудова України: учасники конференції у Лугано ухвалили декларацію

За його словами, визначення нових і удосконалення існуючих механізмів співпраці між місцевими і регіональними органами в Україні та європейських країн є ключовим для розширення солідарності з українськими муніципалітетами, сприянню належного місцевого та регіонального врядування, підтримки демократичних цінностей - як необхідної основи для повоєнного відновлення.

“Ми повинні діяти як одне ціле, об’єднані разом з Україною — у ваших містах, у ваших селах, на ваших посадах, з вашим народом і з демократією — і об’єднані, ми переможемо”, - наголосив Вербек.

Як повідомляв Укрінформ, на початку червня делегація Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи здійснила візит в Україну, де зустрічалася з мерами українських міст.

У березні Конгрес прийняв Декларацію, яка засуджує війну російської федерації проти України та висловлює підтримку Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-