ЄС надасть Україні гуманітарну допомогу для проходження зими

ЄС надасть Україні гуманітарну допомогу для проходження зими

Укрінформ
З огляду на варварські атаки російських загарбників на об’єкти цивільної інфраструктури Україна особливо гостро та негайно потребує гуманітарної допомоги, щоб допомогти найбільш вразливим верствам населення подолати наступну зиму, тож ЄС готовий надати Україні фінансову та матеріальну допомогу, щоб впоратися із цим завданням.

Про це сьогодні під час пресконференції за підсумками другого дня роботи Європейської Ради заявила Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми бачили протягом минулих днів звірські та навмисні атаки росії проти цивільної інфраструктури. У зв’язку із цим перед Україною постають багато нових завдань, наприклад, мобілізація гуманітарної допомоги, щоб допомогти найбільш вразливому населенню подолати цю зиму. Зокрема, більш як 11 мільйонів внутрішньо переміщених осіб в Україні просто зараз потребують підтримки, забезпечення доступу до води, до електрики, обігріву, притулку. Ми оголосили цього тижня, ми виділяємо додатково 175 мільйонів євро для надання продовольства, притулку, доступу до медичних послуг та до освіти. Ми надамо надзвичайну допомогу з організації притулку в містах Рівне, Буча та у Харківській області», - сказала фон дер Ляєн.

Читайте також: В ООН розробили план підготовки прифронтових районів України до зими

Вона зауважила, що у вирішенні цих гуманітарних потреб Єврокомісія перебуває у постійному контакті з представниками влади України. Єврокомісар із кризового менеджменту Янез Ленарчич прибув до України, щоб оцінити ситуацію на місцях, та активувати Механізм цивільного захисту ЄС для надання допомоги Україні.

«Ми зважуємо, як найкращим чином та що швидше допомогти Україні подолати наслідки цих звірських російських атак на цивільну інфраструктуру», - додала Президент Єврокомісії.

Читайте також: Зимовий одяг, намети та обігрівачі для ЗСУ вже закупили, триває доставка – Міноборони

Як повідомлялося, 20-21 жовтня у Брюсселі відбулася дводенна зустріч глав держав та урядів країн Євросоюзу, яка була присвячена пошуку рішень для поточної енергетичної кризи, що була спровокована діями російської федерації. У міжнародному блоці лідери країн ЄС також розглянули ситуацію в Україні та підтвердили готовність продовжувати підтримку у її боротьбі проти російського вторгнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-