Швейцарія готує новий пакет гуманітарної допомоги для українців

Швейцарія готує новий пакет гуманітарної допомоги для українців

Укрінформ
Швейцарія готує новий пакет гуманітарної допомоги для українців.

Як передає Укрінформ, про це Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив у Фейсбуці.

«Важливий візит Президента Швейцарії Ігнаціо Кассіса в Україну на тлі масованих ракетних атак росії. Цінуємо такий сміливий прояв підтримки», - зазначив Шмигаль.

Він зауважив, що російські терористи цілеспрямовано б’ють по енергетичній інфраструктурі України. «З боку уряду робимо все можливе, щоб зберегти стабільність постачання енергії, тепла й питної води для населення. Маємо допомогу від партнерів, зокрема й Швейцарії. Подякував за потужну підтримку в багатьох напрямках», - додав Шмигаль.

За його словами, конференція в Лугано стала відправною точкою для міжнародного діалогу щодо відновлення України. «Вже за тиждень у Берліні продовжимо роботу на науковому й експертному рівнях щодо негайного і післявоєнного відновлення», - зазначив він.

Читайте також: Швейцарія нейтральна країна, але ми не можемо заплющувати очі на вбивства українців — президент

Своєю чергою, Кассіс повідомив, що Швейцарія готує новий пакет гуманітарної допомоги для українців. Також у четвер, 20 жовтня, Україна та Швейцарія підписали домовленості про співпрацю у сфері пошуку зниклих безвісти. Протягом 2022-2023 рр. планується постачання спеціального обладнання, що сприятиме роботі державного експертно-криміналістичного центру.

Як повідомлялося, у четвер в Україні з візитом перебував Президент Швейцарії Ігнаціо Кассіс.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-