Швейцарія нейтральна країна, але ми не можемо заплющувати очі на вбивства українців — президент

Швейцарія нейтральна країна, але ми не можемо заплющувати очі на вбивства українців — президент

Відео
Укрінформ
Швейцарія є нейтральною країною, але вона не може заплющувати очі на масові вбивства росією людей в Україні, оскільки це не має нічого спільного з нейтралітетом або цінностями Швейцарської Конфедерації.

Про це заявив президент Швейцарської Конфедерації Ігнаціо Кассіс на спільній з Президентом України Володимиром Зеленським пресконференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Кассіс зазначив, що для нього сьогоднішній візит до Києва дуже емоційний, оскільки приблизно через рік після попереднього візиту він приїхав у країну, де розпочалася війна.

«З самого початку Швейцарія рішуче засудила російську збройну агресію. Ми негайно розробили конкретні кроки для підтримки України. Швейцарія нейтральна, але нейтралітет не означає, що ми не маємо звертати увагу на те, що відбувається у вас. Масові вбивства людей не мають нічого спільного з нейтралітетом або нашими цінностями», - сказав президент Швейцарії.

Він розповів, що перед зустріччю з Президентом України відвідав передмістя Києва, побував у дитсадку для дітей з обмеженими можливостями, який був відбудований за допомогою Швейцарії, поспілкувався з українськими сім’ями, які втратили житло і наразі живуть у тимчасовому.

«Те, що я побачив сьогодні вранці, за межами розуміння. Попри драматичні картини, які доходять до нас, лише особисте відвідання дає нам уявлення про (російські) звірства та страждання населення», - акцентував Кассіс.

Він зазначив, що з самого початку війни Швейцарія намагається надавати підтримку Україні в різних сферах, зокрема задовольняти нагальні гуманітарні потреби українців, мужністю і стійкістю яких він захоплюється.

«Я тут сьогодні з трьох причин – щоб поговорити про наші дипломатичні зусилля, які ми робимо і які хочемо зробити, щоб ця війна закінчилася якнайшвидше, та щоб побачити, як ми можемо продовжити процес відновлення України, який уже почався», - поінформував президент Швейцарії.

Насамкінець він ще раз висловив солідарність з Україною.

«Дозвольте мені ще раз чітко заявити, що Швейцарія віддана Україні та закликає росію до деескалації та повного виведення військ з українських територій», - резюмував Кассіс.

Читайте також: Україна і Швейцарія домовилися про співпрацю у сфері пошуку зниклих безвісти

Як повідомлялося, російські війська суттєво збільшили кількість ракетних обстрілів України. Зокрема, з 10 по 20 жовтня загарбники випустили 154 ракети, що в сім разів більше, ніж у першій декаді місяця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-