У Нідерландах зібрали понад €175 мільйонів на допомогу для України

У Нідерландах зібрали понад €175 мільйонів на допомогу для України

Укрінформ
У Нідерландах благодійна платформа Giro555 зібрала 175,49 мільйона євро на допомогу Україні.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Giro555.

“Нідерланди, як і раніше, залишаються активно залученими до справ України. Невпинний потік пожертв - наразі зібрано 175,495 мільйонів євро. Загалом у першому півріччі було витрачено 62,6 млн євро коштів, отриманих від акції”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Посилення ППО України: Єрмак зустрівся з представниками п’яти посольств країн ЄС

Зазначається, що на виручені кошти організації, що стоять за Giro555, надають постраждалим українцям, зокрема, житло та продовольчу допомогу.

Найбільша частина з уже витрачених 62,6 мільйона євро пішла на забезпечення мінімальних потреб і засобів до існування (43%). На продовольчу допомогу - 18%, надання житла - 12%. 74% витрачено на проєкти допомоги в Україні, 13% – на прийом біженців у Польщі, а решту передано в інші країни, де гуманітарні організації, які співпрацюють у питаннях надання допомоги, підтримують українців. За рахунок коштів, що залишилися, організації з надання допомоги Giro555 продовжуватимуть надавати допомогу до кінця лютого 2025 року. Зокрема, йдеться про забезпечення теплими ковдрами, одягом, матрацами та постільною білизною. А також про допомогу постраждалим у відновленні будинків, наприклад ремонті даху та вікон.

Читайте також: У Гаазі стартувала конференція щодо відбудови України

Як повідомляв Укрінформ, у Нідерландах за три дні благодійна платформа Giro555 зібрала 9,8 мільйона євро на допомогу українцям, які постраждали від російської агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-