Європа та західний демократичний світ мають допомогти Україні виграти цю війну – Домбровскіс

Європа та західний демократичний світ мають допомогти Україні виграти цю війну – Домбровскіс

Укрінформ
Європа та весь демократичний «колективний Захід» залишаються об’єднаними у підтримці України в її боротьбі проти російської агресії, включаючи готовність продовжувати фінансову підтримку для України та санкційний тиск на росію як країну-агресора.

Про це 13 жовтня у Вашингтоні, за підсумками зустрічі із міністром фінансів Сергієм Марченко, заявив виконавчий віце-президент Європейської комісії Валдіс Домбровскіс, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Відеозапис заяви представника Єврокомісії оприлюднено 14 жовтня на мультимедійному порталі ЄС.

«Оскільки російська агресія проти України триває, дуже важливо, щоб західний демократичний світ продовжував бути об’єднаним, надавати всю необхідну підтримку для України та здійснювати тиск у формі санкцій проти країни-агресора – росії. З контактів , що відбулися тут з представниками різних країн, міжнародних та європейських фінансових інституцій, можна сказати, що є бажання дотримуватися цього курсу та продовжувати надавати підтримку для України, продовжувати тиск на росію. Ми маємо допомогти Україні виграти цю війну», – зазначив Домбровскіс.

Читайте також: ЄС має бути готовим прийняти більше українців напередодні зими – єврокомісар

Він зауважив, що у цьому контексті Європейський Союз наразі опрацьовує шляхи, як надати Україні стабільне та передбачуване фінансування протягом наступного року, та рухатися далі до повоєнного відновлення країни.

«Ми робимо це у тісному співробітництві з європейськими фінансовими інституціями, з Європейським інвестиційним банком, надаємо гарантії від ЄС, щоб переконатися, що Європейський інвестиційний банк може продовжувати підтримувати Україну у її потребах», – додав виконавчий віце-президент Європейської комісії.

Як повідомлялося, у зв’язку з економічними втратами, що були завдані внаслідок російської агресивної війни, Україна, за різними оцінками, потребує фінансової допомоги в обсязі від 3,5 до 7 млрд євро на місяць для підтримування дієздатності державних інституцій та системи соціального захисту. ЄС докладає зусиль, щоб вирішити цю проблему разом із міжнародними партнерами та міжнародними фінансовими інституціями.

Читайте також: Україна потребує щомісяця €3 мільярди – єврокомісар

Від початку російського вторгнення ЄС вже надав Україні фінансову допомогу на суму в 19 млрд євро та продовжує здійснювати змістовну політичну, економічну, гуманітарну та військову підтримку Україні у її боротьбі проти російського агресора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-