Під посольством росії у Варшаві люди вимагали визнати рф країною-терористом

Під посольством росії у Варшаві люди вимагали визнати рф країною-терористом

Фото
Укрінформ
Сотні людей зібралися біля посольства росії, протестуючи проти бомбардування українських міст 10 жовтня.

Українці та поляки вимагали оголосити російських дипломатів персонами нон грата, визнати росію державою-терористом, а також надати Україні зброю для захисту території країни, передає кореспондент Укрінформу.

Маніфестанти мали з собою численні прапори України, а також Польщі та ЄС, а також плакати із засудженням російської агресії в Україні.

Читайте також: Навпроти посольства рф у Ризі протестували проти терористичних дій кремля

Учасники акції розгорнули великий український прапор у середині із серцем у кольорах польського прапора. На початку акції його учасники виконали гімн України.

Під час свого виступу лідерка варшавського Євромайдану Наталка Панченко підкреслила, що польська влада повинна зробити так, як Литва, і прийняти рішення про видалення російських дипломатів та посла рф з Польщі.

Вона також наголосила, що Польщі та увесь світ має визнати росію державою-агресором.

“Путін - терорист, росія є терористичною країною. Визнайте його терористом і дійте з ним як з терористом”,- наголосила.

Читайте також: Під посольством рф та вулицями Відня пройшла акція «росія – терористична держава»

Колишній мер Варшави Марцін Свєнціцький наголосив, що росія шантажує Україну і світ ядерною зброєю, вимагаючи, щоб Україна віддала свої території.

“Закликаю прем’єра Польщі зробити все, щоб посилити санкції проти росії, оголосили російських дипломатів персонами нон грата, оскільки з ними немає про що говорити”,- наголосив Свєнціцький.

Польська активістка, лідерка "Страйку жінок" Марта Лемпарт підкреслила, що росіянам не перешкоджала війна, поки інші вбивали українців від їхнього імені, а зараз вони утікають з росії і вимагають поваги і розуміння своєї ситуації. За її словами, не може бути співчуття до таких утікачів і вони повинні залишити Польщу.

Вона підкреслила, що мільйон росіян виїхали з росії, але демонстрацій проти війни в Європі немає.

Читайте також: Масований обстріл України: у Нідерландах відбулася акція протесту

Громадська активістка, голова фундації "Наш вибір" Мирослава Керик наголосила, що Захід має дати Україні зброю, аби захищатися від російського агресора і визволити українську територію з-під окупації.

Депутат Сейму Міхал Щерба під час виступу зазначив, що Польща має зробити усе можливе, щоб росію було визнано терористичною країною, а посол росії залишив межі Польщі.

Учасники акції тримали в руках плакати “Росія – терористична країна”, “Путін - терорист”. Вони скандували гасла: “Слава Україні – Героям слава”, “Слава ЗСУ”, “Путін геть”, “Терористи”, “Геть з фашизмом”.

У Варшаві вимагали визнати рф країною-терористом / Фото: Юрій Банахевич, Укрінформ

Як повідомляв Укрінформ, зранку 10 жовтня росія здійснила масовану ракетну атаку по території України. Наразі відомо про 11 загиблих та майже 90 поранених. Пошкоджено близько 70 об'єктів, з яких 29 об'єктів критичної інфраструктури.

В Генштабі ЗСУ повідомили, що російська федерація під час масованого ракетного удару по Україні використала 84 крилатих ракети, 24 безпілотних літальні апарати. ЗСУ знищила 56 цілей, серед них 43 крилаті ракети та 13 БПЛА.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-