Під посольством рф та вулицями Відня пройшла акція «росія – терористична держава»

Під посольством рф та вулицями Відня пройшла акція «росія – терористична держава»

Фото, відео
Укрінформ
Українська громада Відня та друзів України з інших країн з метою засудження ракетного терору рф провели у понеділок ввечері пікет під посольством російської держави-агресора, після чого відбулася хода центром міста.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Австрії.

"З самого ранку росія влаштувала справжній ракетний терор у всіх обласних центрах України. Такої кількості ракетних обстрілів не було з початку війни. Саме тому ми маємо нагадати європейській спільноті про важливість допомоги і підтримки України!", - заявили організатори мітингу з ГО “Unlimited Democracy“ та "MRIJA".

Читайте також: У Парижі провели велику антиросійську акцію

На акцію "#russiaisaterroriststate" ("росія – це терористична держава") під посольством рф у столиці Австрії зібралися сотні людей. Учасники пікету тримали в руках плакати із засудженням терористичних дій російського агресора та закликали до визнання росії державою-терористом.

Після мітингу під російським посольством відбулася хода центром міста. Під час руху вулицями Відні демонстранти гучно скандували "росія-терорист", привертаючи увагу перехожих та відпочиваючих у закладах до російського ракетного терору.

Читайте також: Масований обстріл України: у Нідерландах відбулася акція протесту

На завершення на Штефансплатц, популярній серед туристів та завжди людній площі біля Собору Святого Стефана, пройшов ще один мітинг, який завершився виконанням Гімну України.

Акція #russiaisaterroriststate у Відні / Фото: Василь Короткий, Укрінформ

Як відомо, вранці 10 жовтня росія здійснила масовані обстріли цивільних об’єктів та критичної інфраструктури (переважно об’єкти енергопостачання) в різних областях України, включаючи столицю Київ.

Читайте також: Навпроти посольства рф у Ризі протестували проти терористичних дій кремля

За даними ДСНС унаслідок цих терористичних атак рф загинуло 14 осіб і було травмовано ще 97 людей. Серйозно пошкоджено об’єкти енергетичної інфраструктури.

Згідно з даними Генштабу ЗСУ, загалом російська федерація використала проти України 84 крилаті ракети, 24 безпілотні літальні апарати, з них 13 - іранські "Шахід-136". Знищено 56 цілей. Серед них 43 крилатих ракети та 13 БПЛА (з них 10 типу "камікадзе").

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-