Франція надасть Україні понад тонну гумдопомоги та оплатить доставку пшениці в Африку

Франція надасть Україні понад тонну гумдопомоги та оплатить доставку пшениці в Африку

Укрінформ
Франція надасть Україні понад 1 тонну гуманітарного вантажу та візьме на себе витрати на доставку 50 тисяч тонн української пшениці до Ефіопії та Сомалі.

Про це заявила міністр закордонних справ Франції Катрін Колонна на спільному з главою МЗС України Дмитром Кулебою брифінгу в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Це найбільша за масштабом гуманітарна операція, де ми зібрали для допомоги Україні більше тонни гуманітарного вантажу. Завтра ввечері я буду в Марселі на відправленні цього корабля», - зазначила вона.

Колонна наголосила, що Франція підтримує ініціативу України з передачі Сомалі та Ефіопії 50 тисяч тонн зернових і візьме на себе витрати на доставку їм цього вантажу.

«Президент Франції підтримав ініціативу Президента Зеленського, який вирішив безкоштовно передати на користь Сомалі та Ефіопії 50 тисяч тонн зернових. Це дуже важливий крок. Країна, яка сама у стані війні, пішла на такий гуманітарний крок», - зауважила глава французької дипломатії.

Читайте також: Франція підтримає санкції ЄС проти росії у відповідь на псевдореферендуми

Як повідомлялося, міністр закордонних справ Франції Картін Колонна у вівторок, 27 вересня, перебуває з візитом у Києві.

22 вересня Міністерство закордонних справ оголосило, що Україна виділяє 50 тисяч тонн пшениці як гуманітарну допомогу для підтримки дій урядів Ефіопії та Сомалі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-