Франція підтримає санкції ЄС проти росії у відповідь на псевдореферендуми

Франція підтримає санкції ЄС проти росії у відповідь на псевдореферендуми

Укрінформ
Члени Європейського Союзу проводять консультації щодо наступного пакета санкцій, не очікуючи завершення псевдореферендумів росії на захоплених територіях України, і Франція його повністю підтримає.

Про це заявила міністр закордонних справ Франції Катрін Колонна на спільному з главою МЗС України Дмитром Кулебою брифінгу в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Міністр зауважила, що лідер країни-агресора володимир путін пішов на риторику ескалації: оголосив часткову мобілізацію, організував псевдореферендуми та застосує риторику ескалації в ядерному питанні. Проте це все не відверне Францію ні від її принципів, ні від її мети.

«Якщо росія визнає результати цих незаконних референдумів, будуть нові санкції. Будуть санкції, які прийме Європейських Союз, і Франція повністю підтримає ці санкції», - наголосила глава МЗС.

Вона поінформувала, що країни-члени Євросоюзу проводять консультації, щоб якомога швидше погодити новий пакет. Обмеження будуть носити як індивідуальний характер для того, щоб покарати організаторів псевдореферендумів, так і колективний, тобто будуть секторальні санкції.

Читайте також: Франція ніколи не визнає псевдореферендуми, які організувала росія в Україні - глава МЗС

Як повідомлялося, 20 вересня ватажки “л/днр” та колаборанти на захоплених росією територіях Херсонської і Запорізької областей оголосили “референдуми" про приєднання до росії та призначили їх на 23-27 вересня.

Лідери західних країн наголосили, що будь-які російські псевдореферендуми в Україні будуть нелегітимними.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-