До Києва прибула глава МЗС Франції

До Києва прибула глава МЗС Франції

Оновлено
Укрінформ
Міністр закордонних справ Франції Катрін Колона у вівторок, 27 вересня, прибула з офіційним візитом до української столиці.

Як передає Укрінформ, про це вона повідомила у Твіттері.

«Доброго ранку Україно, я рада повернутися до Києва. Франція поруч, щоб підтримати Україну», - написала Колонна.

На опублікованому фото вона разом із послом Франції в Україні Етьєном де Понсеном прогулюються по Софійській площі.

Як повідомили у МЗС Франції, Катрін Колонна під час свого візиту до Києва обговорить з українським керівництвом посилення оборонних можливостей України, питання надання фінансової і гуманітарної допомоги та пропозиції директора МАГАТЕ щодо створення захисної зони навколо Запорізької АЕС.

Зазначається, що у контексті безвідповідальнихзаяв російської влади та організації фіктивних «референдумів» на українській території міністр Колонна хоче продемонструвати солідарність Франції з українським народом, рішучість посилити підтримку України та її суверенітет і територіальну цілісність.

Так, під час візиту Колонна зустрінеться з Президентом України Володимиром Зеленським та зі своїм українським колегою Дмитром Кулебою. “У зв’язку з цим вона підкреслить посилення підтримки, яку надає Франція, як щодо постачання оборонної техніки та боротьби з безкарністю, так і у фінансовому та гуманітарному аспектах, таких як операція “Човен для України”, яка вирушить з Марселя 28 вересня із понад 1000 тоннами допомоги на борту”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: росія опинилася у потрійному глухому куті - глава МЗС Франції

Також зазначається, що зі своїми українськими співрозмовниками міністр працюватиме стосовно швидкої реалізації пропозицій гендиректора МАГАТЕ щодо створення захисної зони навколо Запорізької АЕС, які за ініціативи Франції отримали широку міжнародну підтримку в рамках заходів 77-ї Генеральної асамблеї ООН в Нью-Йорку.

Крім того, в рамках першої міністерської зустрічі Ради безпеки з питань боротьби з безкарністю, яку вона провела минулого тижня за участю глави МЗС України та прокурора Міжнародного кримінального суду, Колонна обміняється думками з генеральним прокурором України Андрієм Костіним. Вона представить нову місію Інституту кримінальних досліджень Національної жандармерії (IRCGN), яка сприятиме ідентифікації жертв та збору доказів злочинів, скоєних росіянами у Харківській області, зокрема в Ізюмі.

Також програмою візиту запланована участь Колонни та керівника Київської області Олексія Кулеби у відкритті пілотного проєкту із переробки матеріалів Neo-Eco в рамках зусиль Франції щодо підтримки відновлення України.

Міністр відвідає і Французький інститут в Києві з нагоди його відкриття, щоб поспілкуватися з франкомовними українськими студентами.

В МЗС Франції зауважують, що це вже третій візит Колонни в Україну з початку повномасштабної російської агресії.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Франції Катрін Колоннапід час виступу на засідання Ради безпеки ООН заявила, що після виявлення злочинів в Ізюмі під час російської окупації, Франція направить нову групу слідчих до України для допомоги українському правосуддю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-