Долучитися до відбудови України готові вже 200 підприємств Чехії

Долучитися до відбудови України готові вже 200 підприємств Чехії

Укрінформ
У Чехії організували Українсько-чеську торгову палату UKRCHAM, у якій беруть участь понад 200 фірм, що готові надати підтримку у відбудові України.

Як передає Укрінформ, про це сказав заступник міністра промисловості та торгівлі Чеської Республіки Едуард Муржицький під час українсько-чеського бізнес-форуму у Львові, повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

«У Міністерстві промисловості й торгівлі Чеської Республіки для підтримки українського бізнесу організували Українсько-чеську торгову палату UKRCHAM, у якій беруть участь понад 200 фірм, що прагнуть відбудовувати Україну. Дякую Україні за те, що воює і бореться за Європу! Я обіцяю, що ми будемо продовжувати вам допомагати, і це одна з причин, чому ми тут. У нашій делегації присутні представники понад 30 галузей промисловості та бізнесу – це машинобудування, будівництво, енергетика тощо», – зазначив Муржицький.

Читайте також: Естонія готова допомогти Україні з відновленням енергетичної інфраструктури - Галущенко

Чеські фірми не залишають Україну, а навпаки намагаються розширювати свою діяльність тут. У цьому запевнив Радек Матула, Надзвичайний і Повноважний Посол Чеської Республіки в Україні. Він наголосив, що є дві платформи підтримки українсько-чеського бізнесу – це створена Українсько-чеська торгова палата та Торгово-промислова палата Чехії, які підтримуватимуть не лише бізнес, а всіх, кому буде потрібна допомога.

Українсько-чеський бізнес-форум, що проходить у Львові 27 вересня, став чудовою нагодою та можливістю як для українських, так і для чеських бізнесменів провести попередні перемовини у форматі В2В, які в подальшому можуть продовжитися у межах запланованої цьогоріч торгової місії Львівщини до Чеської Республіки.

Читайте також: Країни G7 підтримають зусилля з відновлення зруйнованих міст України - Чернишов

Муржицький закликав українських підприємців, яким під час форуму не вдасться знайти бізнес-партнерів, звертатися до однієї з чеських фірм, яка займається посередництвом у їхньому пошуку, або до Посольства Чехії в Україні.

У форумі беруть участь представники дипломатичних установ обох країн, обласних державних адміністрацій, Торгово-промислової палати України, бізнесу Львівщини та релокованих підприємств, які переїхали з постраждалих від війни територій і вже сьогодні активно відновлюють підприємницьку діяльність на території Львівської області.

Муржицький закликав українських підприємців, яким під час форуму не вдасться знайти бізнес-партнерів, звертатися до однієї з чеських фірм, яка займається посередництвом у їхньому пошуку, або до Посольства Чехії в Україні.

Організатор форуму – Львівська ОВА. Модератором заходу виступив директор департаменту економічної політики Львівської ОВА Степан Куйбіда.

Як повідомляв Укрінформ, Чехія не зменшить підтримку України і не визнає «псевдореферендумів». У Міністерстві закордонних справ Чехії вважають, що оголошення президентом рф володимиром путіним часткової мобілізації в росії призведе до ескалації війни проти України і збільшення кількості загиблих росіян та українців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-