Країни G7 підтримають зусилля з відновлення зруйнованих міст України - Чернишов

Країни G7 підтримають зусилля з відновлення зруйнованих міст України - Чернишов

Фото
Укрінформ
Міністри країн “Групи семи” заявили, що готові підтримувати міжнародні зусилля з відновлення та реабілітації зруйнованих міст України.

Як передає Укрінформ, про це заявив міністр розвитку громад і територій України Олексій Чернишов, повідомляє Мінрегіон у Фейсбуці.

Зазначається, що Чернишов узяв участь у Спеціальній сесії на зустрічі міністрів просторового розвитку країн G7. Україні вперше була присвячена така сесія.

“У спільному комюніке учасники зустрічі засудили масштабне руйнування міст в Україні, за яке повну відповідальність несе загарбницька війна росії, і заявили, що готові супроводжувати міжнародні зусилля з відновлення та реабілітації зруйнованих міст країни і таким чином підтримувати відбудову вільної і демократичної України. Було приємно чути, що канцлер Німеччини Олаф Шольц, відкриваючи цей захід, велику частину промови присвятив Україні та навіть згадав нашу спільну подорож до міста-героя Ірпеня у червні цього року”, — заявив Чернишов.

Очільник Мінрегіону висловив вдячність за чітку позицію підтримки міністру у справах житла, міського розвитку та будівництва Німеччини Кларі Ґейвіц, міністру житлового будівництва і міського розвитку США Марсії Фадж, раднику з економічних і глобальних питань Посольства Великобританії в Німеччині Наталі Томс, міністру землі, інфраструктури, транспорту та туризму Японії Тетсуо Саїто та послу Італії у Німеччині Армандо Пʼєруччі.

Читайте також: ЄС буде послідовним та рішучим у відновленні України - фон дер Ляєн

Як повідомляв Укрінформ, на початку вересня міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов обговорив із американськими неурядовими організаціями та аналітичними центрами відбудову України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-