Чехія не зменшить підтримку України і не визнає «псевдореферендумів»

Чехія не зменшить підтримку України і не визнає «псевдореферендумів»

Укрінформ
Чеська Республіка не зменшуватиме допомогу Україні на тлі нових погроз російського очільника путіна.

Так на його заяву про часткову мобілізацію відреагував у Твіттері прем’єр ЧР Петр Фіала, передає Укрінформ.

«Оголошена путіним часткова мобілізація є спробою подальшої ескалації розв’язаної росією війни в Україні та ще одним доказом того, що росія є єдиним агресором. Допомога Україні потрібна, і ми повинні продовжувати це робити в наших власних інтересах», - написав Фіала.

Читайте також: Данілов назвав оголошення путіним часткової мобілізації програмою з утилізації росіян

Міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський зі свого боку зробив такий допис: «росія хоче незаконно анексувати ще один шматок України. При цьому вона не в змозі організувати вільне голосування навіть у себе вдома. Це чергове грубе порушення міжнародного права, за яке росія має отримати наслідки. Ми ніколи не визнаємо псевдореферендумів», - йдеться у дописі Ліпавського у Твіттері.

У Міністерстві закордонних справ Чехії вважають, що оголошення президентом рф володимиром путіним часткової мобілізації в росії призведе до ескалації війни проти України і збільшення кількості загиблих росіян та українців.

«Оголошення путіним часткової мобілізації та псевдореферендумів у окупованих регіонах України посилить імперську агресію росії та призведе до подальших смертей українців та росіян. Твердження про те, що росія знаходиться під загрозою, є огидною брехнею. Світ бачить, що росія вторглася в сусідню демократію, яка лише захищає свою свободу», - йдеться в заяві чеського МЗС, оприлюдненій у Твіттері.

Читайте також: Посол Британії про виступ путіна: Він досі відмовляється зрозуміти Україну

Подібну позицію висловили представники західних держав, багато з яких наразі перебувають у Нью-Йорку, де цими днями проходить 77-ма Генеральна Асамблея ООН.

Як повідомлялося, росія планує провести псевдореферендуми на захоплених нею території України 23-27 вересня.

Фото: Deník/Zbyněk

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-