В Україні та світі відбудеться флешмоб на підтримку жінок-військовополонених з Азовсталі

В Україні та світі відбудеться флешмоб на підтримку жінок-військовополонених з Азовсталі

Укрінформ
В Україні та світі 17 вересня відбудеться флешмоб на підтримку жінок-військовополонених, яких вивезли із заводу Азовсталь російські військові.

Як передає Укрінформ, про це Асоціація родин захисників “Азовсталі” повідомляє у Телеграмі.

У російському полоні на сьогодні знаходиться понад 520 некомбатантів, яких вивезено із заводу “Азовсталь” на непідконтрольну Україні територію. Зокрема у полоні перебуває понад 130 жінок, серед яких є і вагітні.

Так, у полоні ворога знаходиться медичний працівник Мар’яна Мамонова з міста Млинів Рівненської області, яка служила в Маріуполі. Жінка вагітна та має от-от народити. Жодної інформації про обмін та навіть про стан вагітної рідні не мають. Востаннє бачили її на відео з Оленівки.

“Неможливо уявити, що переживають полонені, а надто вагітна, яка ймовірно за весь цей час не мала повноцінного нагляду з боку лікарів. Як пройдуть пологи та яка доля може чекати дитину – важко уявити, знаючи підлість російських загарбників. Є ймовірність, що дитину у матері відберуть і невідомо, чи зможе мама колись її віднайти та повернути”, - ідеться в повідомленні.

Щоб привернути увагу суспільства до історії вагітної та інших жінок-військовополонених із заводу “Азовсталь” 17 вересня у багатьох містах України та світі пройдуть мирні акції на їхню підтримку.

Акції на підтримку українських жінок-військовополонених 17 вересня відбудуться у Львові на площі перед пам’ятником Тарасові Шевченку о 17:00, Рівному на Театральній площі о 14:00, в Тернополі на Театральній площі о 14:00, Києві за адресою вул. Драгоманова, 6/1 о 12:00, у Луцьку за адресою вул. Плитниця, 1 (Корона Вітовта) о 16:00, у Вараші Рівненської області поблизу “Берізки” о 14:00.

Читайте також: Серед полонених з «Азовсталі» є дівчина на дев’ятому місяці вагітності

Також акція на підтримку пройде у Будапешті (Угорщина) біля Парламенту о 15:00.

Асоціація родин захисників “Азовсталі” просить небайдужих долучитися до флешмобу, публікуючи в мережі своє фото в період вагітності, а також додаючи фото вагітної медика в карусель, ставлячи в підпис хештег #save_pregnant.

Читайте також: росія може пустити ООН і Червоний Хрест в Оленівку, коли приховає сліди злочину - омбудсмен

Як повідомлялося, у ніч проти 29 липня на території колишньої виправної колонії в окупованому російською армією селищі Оленівка на Донеччині внаслідок вибуху була зруйнована будівля, де утримувалися виведені із маріупольського меткомбінату “Азовсталь” українські військові. Загинули щонайменше 53 українські захисники, ще понад 70 дістали тяжкі поранення.

За інформацією української розвідки, вбивство полонених в Оленівці скоїли найманці зі складу ПВК “Вагнер”.

Українські військові понад 80 днів тримали оборону Маріуполя. 16 травня розпочалась евакуація захисників із заблокованого російськими загарбниками заводу "Азовсталь", яка тривала кілька днів.

6 червня Президент Володимир Зеленський під час спілкування з журналістами повідомляв, що у полоні перебувають більше 2,5 тисяч захисників Азовсталі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-