Серед полонених з «Азовсталі» є дівчина на дев’ятому місяці вагітності

Серед полонених з «Азовсталі» є дівчина на дев’ятому місяці вагітності

Укрінформ
Серед полонених з маріупольського меткомбінату «Азовсталь» є дівчина на дев’ятому місяці вагітності, її треба як найшвидше звільняти.

Про це заявила дружина полоненого «азовця», керівниця ГО «Жінки зі сталі» Наталя Зарицька на брифінгу в медіацентрі Україна - Укрінформ.

Вона розказала, що, наскільки відомо, з території заводу «Азовсталь» вийшло близько 2,5 тис українських захисників, оборонців міста Маріуполь, і майже всі вони зараз у полоні, бо лише тільки 95 осіб з «Азовсталі» були обміняні. Важче всіх у полоні жінкам, додала Зарицька.

«Насправді, найважче там важкопораненим і дівчатам, жінкам. Нам відомо, що в руках ворога перебувають вагітні жінки і жінка з дитиною. Їх треба як найшвидше звільняти. Особливо, є дівчина, яка на дев’ятому місяці вагітності, і їй в кінці вересня народжувати», - наголосила Зарицька.

Вона також запиталанаскільки треба бути підступним, щоб тримати вагітну дівчину в полоні, в заручниках і «тиснути на українську сторону та на світ її обміном».

Читайте також: Теракт в Оленівці: родичі полонених закликали ООН застосувати дієві механізми розслідування

Як повідомлялося, понад 80 днів українські захисники тримали оборону Маріуполя. 16 травня за наказом вищого військового керівництва та під гарантії міжнародних гуманітарних організацій вони погодилися на евакуацію із заблокованого загарбниками меткомбінату «Азовсталь». Українські військові потрапили у в’язниці росії та «днр».

У ніч проти 29 липня на території колишньої колонії в окупованій Оленівці Донецької області у будівлі, де росіяни утримували українських військовополонених, стався потужний вибух. Є загиблі та поранені.

За інформацією української розвідки, вбивство полонених в Оленівці скоїли найманці зі складу приватної військової компанії «Вагнер».

Україна поінформувала членів Ради Безпеки Організації Об‘єднаних Націй про воєнний злочин, скоєний російськими військами проти українських військовополонених у колонії у смт Оленівка.

Минуло 40 днів від теракту в Оленівці, де загинули та отримали поранення українські військовополонені, але належної реакції цивілізованого світу на цей злочин досі не відбулося. Родичі військовополонених не мають відомостей про своїх рідних.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-