У Запоріжжі волонтери будують житло для двох родин, які втратили його через ракетний удар рф

У Запоріжжі волонтери будують житло для двох родин, які втратили його через ракетний удар рф

Фото
Укрінформ
У Запоріжжі волонтерський центр "Паляниця" розпочав будівництво будинку для двох родин, які втратили власне житло через ворожу ракетну атаку, що сталася 25 травня.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми займаємося відбудовою зруйнованого житла для запоріжців, які постраждали через ракетну атаку військових рф. Ми вирішили для економії коштів об'єднати два будинки в один. Це буде дуплекс для двох родин. Тобто ззовні - це як один загальний будинок, але він розділений навпіл на дві родини. Ми плануємо повністю закінчити будівництво до нового року", - розповів волонтер БО БФ «Паляниця», директор ГО «Містечко Паляниця» Роман Касьян.

У Запоріжжі волонтери розпочали будівництво будинків для двох родин, які втратили житло внаслідок ворожого удару / Фото: Дмитро Смольєнко, Укрінформ

Сьогодні будівельники розпочали роботи із заливки фундаменту. Планують залити 30 "кубів" бетону. Фундамент висихатиме протягом 10 днів. Далі - зводитимуть стіни з газобетону, покрівлю, а зовнішнє утеплення і внутрішні роботи йтимуть паралельно.

Загальний кошторис будівництва - близько 800 тисяч гривень. Волонтери хочуть встигнути завершити його до нового року. Кажуть, що в будинках має бути все, навіть посуд.

Читайте також: Єврокомісія виділяє €100 мільйонів для відбудови 74 українських шкіл - Зеленська

"До заливки фундаменту ми приступили, як тільки назбирали 70 тисяч гривень. Саме така вартість будівництва фундаменту. Тепер в нас є 10-14 днів, за які ми маємо назбирати гроші на цеглу й інші матеріали. Віримо, що небайдужі люди та різні організації там допоможуть", - говорить очільник волонтерського центру "Паляниця" Василь Бушаров.

За його словами, власники двох зруйнованих будинків сказали, що можуть домовитись і жити в одному великому будинку. Тож тепер для них будується дуплекс.

Потенційні господарі нового будинку також прийшли подивитися на важливий етап робіт, наразі вони живуть у знайомих.

Читайте також: В ОП розповіли про відновлювальні роботи на Чернігівщині та Сумщині

"На другий день після обстрілу прийшли волонтери та запропонували ось такий варіант. Інших пропозицій не було, і ми погодились. Ми бачили проєкт. Із сусідами дружимо", - каже пані Ніна.

За її словами, раніше між її будинком і сусідським була відстань у 1,5 - 2 метри, а тепер - матимуть одну спільну стіну.

"Я ніколи не думала, що в такому віці залишуся без житла", - додає Ніна.

Жінка працює помічником майстра на Запорізькому автомобілебудівельному заводі. В будинку жила разом з двома синами. Сусід - разом із дружиною.

Читайте також: Японську корпорацію Hitachi запросили до участі у відбудові України

Крім нового житла волонтери хочуть збудувати окремі котельні для твердопаливного котла.

Як повідомлялось, 25 травня близько 5-ї години ранку ворог випустив чотири ракети по Запоріжжю. Вони влучили у ТРЦ, приватний сектор. Загинула одна людина. Тоді було пошкоджено та зруйновано 121 будинок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-