В ОП розповіли про відновлювальні роботи на Чернігівщині та Сумщині

В ОП розповіли про відновлювальні роботи на Чернігівщині та Сумщині

Укрінформ
У Чернігівській області внаслідок російських обстрілів було пошкоджено більше 7,2 тис. об’єктів соціальної та критичної інфраструктури та житлового фонду, наразі триває їх відновлення. Також відновлювальні роботи тривають і у Сумські області.

Про це повідомив заступник керівника офісу Президента Кирило Тимошенко на брифінгу, передає Укрінформ.

«Невпинно працюють і на Чернігівщині, яка теж була частково під окупацією. Там кількість об’єктів пошкодженої соціальної та критичної інфраструктури та житлового фонду складає 7 274», - сказав він.

Тимошенко розповів, що в результаті бойових дій було пошкоджено 952 об’єкти електропостачання, серед яких підстанції, повітряні лінії, трансформатори, та 220 об’єктів газових мереж.

Він відзначив, що вже заживлено всі населені пункти, що перебували в окупації та на території яких велися активні бойові дії, а на всіх об’єктах газового господарства проведені заходи з локалізації та ліквідації аварійних ситуацій і 99% споживачів з газом.

Читайте також: За тиждень ворог обстріляв Чернігівщину та Сумщину 65 разів – Генштаб

Окрім цього, він зазначив, що у Сумській області внаслідок російських обстрілів пошкоджено 2 845 об’єктів інфраструктури, але їхня кількість постійно зростає.

«Сумська область. Тут досі ще тривають обстріли і через це невпинно зростає пошкодження критичної інфраструктури та житлового фонду. Станом на зараз пошкоджених об’єктів зафіксовано 2 845», - сказав він.

Водночас Тимошенко підкреслив, що постійно тривають відновлювальні роботи, завдяки чому, за його словами, вдається забезпечити електричною енергією всі населені пункти, що перебували в окупації та на території яких велися активні бойові дії, а з 1 490 населених пунктів Сумщини вже газифіковано 603.

Заступник керівника ОП підкреслив, що в пріоритеті для відновлення об’єкти критичної інфраструктури - мережі тепло-, електро-, водопостачання.

Читайте також: росіяни зі своєї території знову обстріляли прикордоння Сумщини

«І, звичайно, у фокусі уваги лікарні, заклади освіти, багатоповерхівки. Відновлювальні роботи проводяться безупинно», - додав Тимошенко.

Також він поінформував, що на Житомирщині відбудовано 890 пошкоджених росіянами об’єктів.

«Це і адмінбудівлі, 712 приватних житлових будинків. А ще заклади охорони здоров’я, центр надання адміністративних послуг і багато інших об’єктів», - пояснив Тимошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-