Японія може взяти участь у відбудові інфраструктури Харківщини - ОП

Японія може взяти участь у відбудові інфраструктури Харківщини - ОП

Укрінформ
Заступник керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко провів зустріч у форматі відеоконференції з парламентською делегацією Японії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба глави держави.

Зазначається, що до онлайн-зустрічі приєдналися члени Палати радників Японії Масаакі Таніай та Міцуо Такагаcі, член Палати представників Японії Коїчі Касаї та представник секретаріату керівної партії «Комейто» Хіроюкі Куріта.

Тимошенко наголосив, що напередодні зими для українських громадян нагальним є відновлення житла та критичної інфраструктури, які постраждали внаслідок повномасштабного російського вторгнення.

«Ми розробили Fast Recovery Plan. Він охоплює житло, школи, садочки, медзаклади та мережі газо-, водо- й електропостачання на деокупованих територіях країни», - зазначив заступник керівника ОП.

Він нагадав, що дані стосовно всіх зруйнованих унаслідок російської агресії об’єктів можна знайти на онлайн-платформі. Інформація оновлюється щодня.

Тимошенко наголосив, що завдяки успіхам української армії на сході країни від загарбників була звільнена майже вся територія Харківської області.

Читайте також: У визволені громади Харківщини вирушили перші гуманітарні вантажі - Тимошенко

«У зв’язку з цим збільшилася кількість об’єктів, які нам необхідно дуже швидко відновити. Тому найперше, з чим ми звертаємося, – обрати школу, садок або групу приватних будинків у тому чи іншому населеному пункті, які зруйнували російські війська, і допомогти з їх відновленням», - зазначив він.

Заступник керівника ОП також поінформував, що внаслідок нещодавніх російських бомбардувань Харкова та області були пошкоджені теплоелектроцентралі, які потрібно відновити до настання холодів. Він запропонував японській стороні розглянути можливість долучення до проєкту відновлення цих об’єктів.

Тимошенко повідомив, що загалом в Україні близько 86 тис. частково або повністю зруйнованих об’єктів інфраструктури. Частину з них відновлюють коштом державного бюджету, але потрібна й допомога партнерів.

Читайте також: Японія підтримуватиме Україну у післявоєнний період відбудови

Крім того, Тимошенко розповів про потребу в шкільних автобусах, адже багато з них були втрачені внаслідок обстрілів чи вкрадені російськими військовими під час захоплення українських територій.

«Це вкрай важливе гуманітарне питання, тому що багато шкіл розбомбили, і дітям доводиться добиратися до навчальних закладів, які розташовані далі від їхнього дому», - зазначив він.

За інформацією ОП, представники обох палат парламенту Японії висловили захоплення тим, що команда Президента Володимира Зеленського робить для захисту України. Вони назвали неприпустимими дії росії щодо України та українських громадян і зазначили: те, що відбувається в Україні, стосується не лише Європи, а й азійських країн.

Японські парламентарії наголосили, що їхня держава готова й надалі підтримувати санкційну політику проти рф. Вони також зробили акцент на тому, що Японія готова інтенсифікувати зусилля для допомоги Україні.

Читайте також: Японія продовжить всебічно підтримувати Україну – посол на зустрічі з Джапаровою

Тимошенко запросив парламентську делегацію Японії відвідати Україну, щоб на власні очі побачити наслідки російської агресії та перебіг відновлення на деокупованих територіях.

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет Міністрів спрямував 400 млн гривень на відновлення деокупованої Харківської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-