У Польщі відбудеться міжнародний форум «Психологічна травма війни в Україні»

У Польщі відбудеться міжнародний форум «Психологічна травма війни в Україні»

Укрінформ
У Варшаві 12 вересня відбудеться Перший міжнародний науково-методологічний форум «Психологічна травма війни».

Про це повідомила головний організатор форуму Юлія Гершун під час пресконференції в Укрінформі.

"Минуло шість місяців війни, і, на жаль, ми маємо боротися не тільки з ворогом на передовій, а й маємо руйнуючі країну наслідки в тилу: покалічені долі, кризу ментального здоров'я, вимушених переселенців. Ми дуже вдячні міжнародній спільноті, яка активно підтримала нашу ініціативу проведення форуму", - сказала Гершун.

За її словами, свою участь у форумі підтвердили спікери з 20 країн світу, дипломати, парламентарії, представники Єврокомісії. Також захід супроводжують міжнародні організації, зокрема ЮНІСЕФ та Програма розвитку ООН (UNDP).

Вона зазначила, що особливу місію на форумі матиме Ізраїль, у якого є реальний досвід життя у війні.

Посол Ізраїлю в Україні Міхаель Бродський зауважив, що з перших днів війни Ізраїль активно допомагає Україні в різних сферах, і один з напрямків - психологічна реабілітація постраждалих від війни.

"Я вважаю, що проведення такого форуму є дуже важливим. Це перша професійна серйозна розмова на тему, якою ми будемо займатися ще дуже довго. Це тема, яка не піде з порядку денного ще довгий час, місяці, або навіть роки. Я впевнений, що Ізраїль і надалі допомагатиме Україні, в тому числі, і в цьому питанні", - сказав Бродський.

Психотерапевт Олег Чабан зауважив, що з тривалістю війни кількість психічних розладів і посттравматичних розладів зростає.

"У нас ніколи не було досвіду колективної травми... Ми ще зіштовхнулися з річчю, яку ми раніше не знали, не відчували - вторинна травматизація. Це волонтери, журналісти, лікарі, поліцейські, будь-хто, хто спілкується з психотравмованими людьми, надмірно включається емоційно і потім дзеркально переживає всі ті самі травматичні події", - пояснив він.

Форум організовують Peace committee of Ukraine спільно з благодійним фондом розвитку інновацій медицини «Рімон» та UA Women.

Читайте також: Будь-яка благодійність важлива і цінна у цей скрутний час – Зеленська

Як повідомлялося, понад 20 000 освітян пройшли курси підвищення кваліфікації з першої психологічної допомоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-