Будь-яка благодійність важлива і цінна у цей скрутний час – Зеленська

Будь-яка благодійність важлива і цінна у цей скрутний час – Зеленська

Укрінформ
Дружина Президента Олена Зеленська наголошує, що у час боротьби України з російською агресією будь-яка благодійність є важливою.

Перша леді поділилася історіями про благодійні проєкти бізнесу у Телеграмі, повідомляє Укрінформ.

«Сьогодні, у Міжнародний день благодійності, хочу розповісти, як працюють компанії, що є учасниками нашої спільноти «Бізнес без бар’єрів». Так, саме сьогодні стартує спільний проєкт мережі заправок SOCAR Energy Ukraine, благодійної платформи dobro.ua та МОН: з кожної кави, придбаної на заправках, перераховуватимуть гроші на закупівлю аптечок для шкіл. Вони мають бути у кожному класі, щоб за потреби вчитель або медпрацівник могли швидко надати першу допомогу», - розповіла перша леді.

Читайте також: Перша леді закликала українців поговорити з дітьми про поведінку у школі під час тривоги

За її словами, у набори з аптечкою додадуть інструкції з надання психологічної допомоги учням, щоб учителі могли визначати ознаки стресу в дитини, підтримати і за необхідності направити до фахівця із психічного здоров'я.

Зеленська підкреслила, що кожен учасник спільноти «Бізнес без бар’єрів» підтримує українське суспільство. Так, вона зауважила, що працівники МакДональдз в Україні стали волонтерами й займаються закупівлею продуктів та медичного обладнання, гуманітарною допомогою.

Також дружина Президента поінформувала, що «Фокстрот» реалізує благодійну програму «Допоможемо нашим», забезпечуючи технікою, благодійний фонд «Auchan з Тобою» допомагає співробітникам своїх магазинів, які постраждали внаслідок війни, а ЕРАМ Україна спільно з найбільшим українсько-американським фондом Razom for Ukraine закуповують засоби зв’язку, тактичну медицину та допомагають українським лікарям.

Читайте також: Usyk Foundation за підтримки Parimatch та MEGOGO зібрали більше 17 млн. гривень на авто для ЗСУ

Крім того, вона відзначила, що ведучі медіахолдингу 1+1 media організовують благодійні концерти в Україні та за кордоном, проводять аукціони, аби зібрати кошти для ЗСУ, та опікуються Бородянським психоневрологічним інтернатом, а у Fairmont Grand Hotel Kyiv підтримують культуру та мистецтво — організували театральні читання, зустрічі з акторами та музикантами.

«Неймовірно спостерігати, як кожен в Україні зараз робить максимум того, що може — від звичайних людей до великих бізнесів. Бо тільки так, разом, вдасться перемогти», - сказала Зеленська.

Зазначається, що спільнота «Бізнес без бар’єрів» об'єдналася навколо ініціативи першої леді Олени Зеленської «Без бар’єрів». Наразі спільнота налічує 22 компанії, кожна з яких спрямовує зусилля на підтримку українського суспільства.

День благодійництва — міжнародне свято на честь благодійництва, яке у світі відзначається щорічно 5 вересня. Також в Україні відзначається щорічно у другу неділю грудня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-