ЄС надає ресурси українській молоді задля майбутньої відбудови країни - віцепрезидент Єврокомісії

ЄС надає ресурси українській молоді задля майбутньої відбудови країни - віцепрезидент Єврокомісії

Укрінформ
Українська молодь має використати освітні й соціальні ресурси, надані Європейським Союзом, у відбудові України.

Про це зазначив віцепрезидент Європейської Комісії Маргарітіс Схінас під час брифінгу з міністром культури та інформаційної політики Олександром Ткаченком, що відбувся за результатами їх зустрічі в Національному музеї України в Другій Світовій війні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми хочемо, щоб українська молодь, яка відвідує школи в ЄС, скористалася в повному обсязі всіма наданими можливостями: європейською освітою, демократією, життям в європейському суспільстві, аби згодом все це використати у відбудові батьківщини - України. Ми не хочемо тримати цих дітей, щоб вони сприяли розвитку ЄС, ми хочемо, щоб вони зробили якомога більше для власної держави", - наголосив Схінас.

Він нагадав, що менше ніж за 10 днів після початку повномасштабного вторгнення ЄС ухвалив закон про надання захисту українським біженців, який передбачає проживання в країнах Євросоюзу, доступ до ринку праці, освітніх закладів, системи підтримки здоров'я.

Читайте також: ЄС виділив €10 мільйонів на українську освіту та охорону здоров’я

"Він розрахований щонайменше на два роки. Після завершення цього періоду ми абсолютно неупереджено подивимося на ситуацію: залежно від подій, які складуться у майбутньому, ми ухвалюватимемо рішення щодо захисту українців", - сказав віцепрезидент.

Водночас він висловив сподівання, що Україна незабаром приєднається до ЄС. У зв'язку з цим Схінас привітав українців і міністра Ткаченка з ухваленням в першому читанні закону "Про медіа", який є "надзвичайно важливим практичним кроком" на шляху інтеграції.

Як повідомлялося, законопроєкт № 2693-д "Про медіа" зареєстрували у Верховній Раді 27 грудня 2019 року, у травні 2020-го парламент відправив його на повторне перше читання. Новий акт має стати комплексним документом, що прийде на зміну кільком медійним законам. Парламент ухвалив в першому читанні цей законопроєкт 30 серпня 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-