Глава МЗС Польщі закликає Євросоюз підтримувати Україну «якомога більше і якомога швидше»

Глава МЗС Польщі закликає Євросоюз підтримувати Україну «якомога більше і якомога швидше»

Укрінформ
Україна має виграти війну розв'язану росією, і Європа повинна активно допомагати зробити це якнайшвидше.

Про це сказав міністр закордонних справ Польщі Збіґнєв Рау на конференції “Форум 2000” у Празі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Українці виграють цю війну, вони це роблять. Це надзвичайна робота, яка демонструє боротьбу за свободу, незалежність, суверенітет і просто людську гідність кожного дня. І вони йдуть цим шляхом із величезною рішучістю та героїзмом. Але щоб якнайшвидше виграти цю війну, необхідно допомогти їм, наскільки ми можемо”, - сказав очільник МЗС Польщі.

Зокрема, за його словами, йдеться про допомогу на військовому, дипломатичному та економічному фронтах.

Читайте також: Зеленський на форумі 2000 у Празі: В Україні зараз - вирішальна битва за свободу

“Час пасивності закінчився, і я вважаю це девізом нашого мислення та дій. Ми повинні підтримувати одне одного… Ми повинні підтримувати Україну якомога більше і якомога швидше. І що мене також непокоїть у ЄС, що є країни, які намагаються зробити якомога менше і якомога пізніше, тому настає момент прощання з пасивністю”, - переконаний Рау.

Він наголосив, що Україна зробила все, аби показати свою відданість європейським цінностям, адже українці щодня борються за них.

“Питання в тому, чи ЄС готовий до цього виклику? Я маю на увазі членство в Європейському Союзі. Ми зробили багато помилок під час процесу приєднання країн Західних Балкан. Він тривав надто довго ми не були відверті, тож вони та ми платили за це ціну”, - зазначив польський міністр.

Читайте також: Якщо Україна і ЄС будуть готові діяти швидко, вступ займе не роки – Кулеба

Як повідомлялося, 30-31 серпня у Празі відбулися неформальні зустрічі міністрів оборони та міністрів закордонних справ країн ЄС. Однією з головних тем обох заходів стала ситуація в нашій країні. Також розглядалися проблеми для європейської та світової безпеки, спричинені російським вторгненням в Україну.

Фото: Wyborcza.pl

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-