Якщо Україна і ЄС будуть готові діяти швидко, вступ займе не роки – Кулеба

Якщо Україна і ЄС будуть готові діяти швидко, вступ займе не роки – Кулеба

Укрінформ
Якщо Україна і Європейський Союз будуть готові діяти швидко, наша країна вступить у ЄС не за роки.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на конференції «Форум 2000» у Празі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми знаємо, що на кону, і ми дуже віддані тому, щоб імплементувати ці рекомендації і ставити наступне питання не «що далі?», а «коли далі?». Я думаю, ми тут заслуговуємо на трішки оптимізму, тому що традиційно, коли хтось говорить про інтеграцію України до Європи, природним шляхом є завжди додавати друге речення: «Можливо, це займе роки, це займе багато часу», але якщо ні?», - сказав міністр.

Зокрема Кулеба зауважив, що три місяці тому ніхто не вірив, що Україна стане країною-кандидатом на вступ до ЄС.

«Тож зараз ми - кандидат. Ми рухаємося на шляху впровадження рекомендацій і якщо ми готові діяти швидко, Євросоюз має діяти швидко також. І як ви кажете, це не станеться за ніч, але це може статися за «дві ночі», не за роки. Це наш план», - наголосив глава української дипломатії.

Крім того міністр зауважив, що єдиним бажанням України є справедливе ставлення в оцінках впровадження рекомендацій, додавши, що Київ виконав вже одну – призначив очільника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Читайте також: Кулеба про візи для росіян: ЄС краще було взяти більше часу для жорсткого рішення

Як повідомлялося, віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина 21 серпня заявила, що українська влада хоче до кінця року отримати від лідерів ЄС політичну ясність щодо наступних кроків на шляху до вступу.

Глави держав та урядів Європейського Союзу 23 червня ухвалили рішення про надання Україні статусу країни-кандидата на входження до ЄС.

Президент Володимир Зеленський запевнив, що попри розв’язану росією війну Україна продовжить втілювати законодавство, норми та правила Європейського Союзу, а Кабінет Міністрів розробить відповідну дорожню карту для виконання вимог вступу до ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-