Кулеба про візи для росіян: ЄС краще було взяти більше часу для жорсткого рішення

Кулеба про візи для росіян: ЄС краще було взяти більше часу для жорсткого рішення

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, коментуючи питання щодо віз для громадян росії, заявив, що ніж обирати півзахід, краще було взяти більше часу на обговорення справді жорсткого рішення.

Про це він заявив на конференції «Форум 2000» у Празі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Обговорюючи питання віз для громадян рф, Кулеба зауважив, що на шляху до перемоги завжди зустрічатимуться складні вибори і завжди буде спокуса зробити пів рішення проти агресора і досягти балансу. У цьому контексті міністр застеріг, що епоха миру в Європі закінчилася і епоха півзаходів теж закінчилася, та закликав бути рішучими, відданими і жорсткими, що є єдиним способом перемогти у війні проти такої країни, як росія, якою керує володимир путін.
Читайте також: ЄС призупинить угоду з росією про спрощену видачу віз

«Тож якби я зіштовхнувся з ситуацією, де я маю обирати між півзаходами, наприклад щодо віз, і жодним заходами, я би обрав жодний захід. Я б радше взяв більше часу на обговорення, більше часу для знаходження рішення, яке б представило справді жорсткий захід», - сказав глава української дипломатії.

На його думку, це та політика, яка приведе до перемоги: "Я повністю впевнений, що це не тільки моя впевненість, це те, як відчують українці".

Читайте також: росіяни мають отримувати лише гуманітарні візи – Моравецький

Як повідомляв Укрінформ, на неформальній зустрічі у Празі міністри закордонних справ країн Євросоюзу погодилися, що кількість нових шенгенських віз для громадян рф буде суттєво зменшена, а їх отримання стане важчим й забиратиме більше часу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-