Британія зацікавлена у долученні до відбудови об’єктів Київщини - посол

Британія зацікавлена у долученні до відбудови об’єктів Київщини - посол

Укрінформ
Заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко поінформував посла Великої Британії в Україні Мелінду Сіммонс про онлайн-платформу з актуальними даними про стан пошкоджених внаслідок російського вторгнення об’єктів в Україні й плани з їх відбудови.

Про це йшлося під час робочої зустрічі в ОП, повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу глави держави.

Як зазначив Тимошенко, перед початком зимового періоду надзвичайно важливо відбудувати соціальну інфраструктуру й житло. За його словами, Fast Recovery Plan передбачає відновлення шкіл, дитячих садків, комунальних мереж, а також приватних будинків громадян, щоб вони могли якнайшвидше повернутися додому.

За словами заступника керівника ОП, найбільше об’єктів, які потребують відбудови, – на деокупованих територіях Київської, Чернігівської та Сумської областей.

«Ми розділили регіони на чотири типи: перший – окуповані території, другий – деокуповані території, де зараз найбільше проблемних об’єктів, третій – території, що постраждали внаслідок ракетних ударів тощо», – зауважив він.

Читайте також: Відбудова України: Маасікас радить вже зараз розробляти антикорупційні програми

Тимошенко підкреслив, що українці вже повертаються додому, і передусім потрібне житло з цілим дахом, вікнами та необхідними комунікаціями.

Тому, як розповів він, паралельно з Fast Recovery Plan розроблено проєкт будівництва п’ятиповерхових будинків у шести областях України для людей, які втратили свої оселі внаслідок російського вторгнення. Квадратний метр такого житла коштуватиме близько 700-800 доларів.

Заступник керівника Офісу Президента зазначив, що згідно з даними соціологічних досліджень, близько 70-80% українців готові повертатися додому навіть попри загрозу ракетних ударів, якщо матимуть де жити і за відсутності наземного просування ворожих військ.

Він також наголосив, що відбудова хоча б частини об’єктів соціальної інфраструктури в тій чи іншій громаді спонукатиме людей до повернення, адже вони бачитимуть, що відновлювальні роботи ведуться.

Читайте також: В ОП розповіли про хід відбудови зруйнованої росіянами інфраструктури

Зі свого боку Сіммонс відзначила важливість відновлення навчальних закладів та облаштування в них укриттів, оснащених усім необхідним.

Посол запевнила, що Велика Британія зацікавлена в долученні до відбудови решти об’єктів житлово-комунального господарства та критичної інфраструктури Київщини, що зазнали руйнувань унаслідок війни.

Як повідомлялося, План швидкого відновлення України (Fast recovery plan) передбачає оперативну відбудову об’єктів соціальної інфраструктури, зруйнованих унаслідок повномасштабного російського вторгнення, і має врахувати найкращі сучасні будівельні стандарти.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-